Ar esate pasiruošę mėgautis žiemos pasakomis? Geras maistas visada padės pakelti nuotaikas ir sureguliuoti energiją. Pavyzdžiui, šis pyragas – pasakos įsikūnijimas!
Kad gautusi skanus pyragas su obuoliais ir marcipanu, mums reikia:
Tešlai:
- 300 g miltų
- 200 g minkšto sviesto
- 1 kiaušinis
Įdarui:
- 400 g grietinės
- 2 kiaušiniai
- 1 kiaušinio trynys
- 40 g cukraus
- citrinos žievelės – pagal skonį
- 50 ml amareto
- 1 pudingo miltelių paketas
Keptiems obuoliams:
- 150 g cukraus miltelių
- 200 g maltų migdolų
- 50 ml amaretto
- 7 obuoliai
- 4 cinamono lazdelės
- Migdolų griežinėliai
Paruošimas:
- Pirma reikia minkyti tešlą: sumaišykite miltus, sviestą ir kiaušinį į tankią masę ir vieną valandą palikite šaldytuve. Kai tešla tampa tankesnė, ją sukočiokite ir įdėkite į kepimo formos dugną (apie 28 cm skersmens). Per visą dugno paviršių su šakute padarykite skylutes ir 20 minučių kepkite tešlą 175 ° C temperatūroje.
- Sumaišykite įdarą: grietinę, kiaušinius, trynį, cukrų, citrinos žievelę ir amaretą – turėtumėte gauti vienodą masę. Į jį įpilama pudingo miltelių. Kai tešla yra paruošta, užpildykite formą su gautu kremu.
- Dabar gaminkime marcipaną: sumaišykite cukrų su migdolais ir amaretu, kol gaunama labai tanki homogeninė masė. Tai gali užtrukti. Jei masė nėra tiršta, pridėkite daugiau amareto. Tačiau būkite atsargūs – marcipanas neturėtų būti pernelyg lipnus.
- Iš obuolių išimame šerdį. Apatinę dalį supjaustėme taip, kad ji būtų plokščia, o obuolys tvirtai stovėjo torto apačioje.
- Marcipaną įdėkite į tuščią obuolių šerdį ir įdėkite nedidelį cinamono lazdelės gabalėlį. Įdėkite obuolius į tortą taip, kad jie būtų tolygiai paskirstyti ant jo – vienas centre, o likę apskritime. Tortą supilkite migdolų gabaliukais ir įdėkite į orkaitę: 50 minučių 170 ° C temperatūroje.
- Obuoliai, marcipanai, cinamonas – šis tortas bus jūsų žiemos šventės atradimas. Skanaus!

Esu Jovita, viena iš Hitas.lt straipsnių autorių. Jau nuo mažens mėgstu gaminti ir džiaugiuosi, kad mama leido eksperimentuoti virtuvėje. Mėgstamiausi patiekalai, be abejonės, desertai. Taip pat mėgstu „suktis” namuose, tad skaitytojams stengiuosi pateikti ne tik įdomių receptų, bet ir naudingų patarimų namų ruošoje.