Pirmadienis, 16 birželio, 2025

Naujausi

Įdėkite tai į stalčiaus dugną ir šaldytuve laikomos daržovės ilgiau išliks šviežios

Druska šaldytuve turi savo paskirtį. Tai gali pasirodyti keista, tačiau jos savybės yra neįkainojamos. Būtinai tuo įsitikinkite patys! Laikant daržoves šaldytuve, norime, kad jos kuo ilgiau išliktų šviežios ir traškios. Kartais nutinka taip, kad jų nusiperkame kiek per daug ir yra didelė rizika, kad nesuvalgysime viso kalafioro ar agurko. Dėl to kyla pavojus, kad papildomas pomidoras ar ridikas greitai suges ir atsidurs šiukšliadėžėje. Kaip išsaugoti daržoves ir padaryti, kad jos šiek tiek ilgiau išliktų šaldytuve?

Būdas pratęsti daržovių galiojimą

Druska yra visų mitybos problemų sprendimas. Į nedidelį dubenį įdėkite kelis arbatinius šaukštelius druskos. Tada įdėkite indą į šaldytuvą. Geriausia jį dėti šalia daržovių. Dubenį galite įdėti, pavyzdžiui, į stalčių, kuriame laikote cukinijas ar salotas. Druska sugeria drėgmę iš oro, ir dėl to drėgmės sumažinimo pažeistos daržovės mažiau genda ir ilgiau išlaiko traškumą. Ir dar daugiau – druska pašalina nemalonų kvapą, todėl atidarius šaldytuvą niekada jo nepajusite.

Ką dar galima padaryti, kad šaldytuve ilgiau išsilaikytų šviežumas?

Be druskos, verta šaldytuve naudoti ir kitus paprastus metodus. Pavyzdžiui, popieriniai rankšluosčiai stalčiuose arba maišeliuose, kuriuose laikote daržoves, padeda sugerti drėgmės perteklių. Taip išvengsite greito daržovių minkštėjimo ar pelėsio susidarymo. Taip pat rekomenduojama neplauti daržovių prieš dėdami jas į šaldytuvą – drėgmė ant paviršiaus skatina gedimą. Tinkamai organizuotas šaldytuvas ir reguliarus jo valymas taip pat prisideda prie šviežumo išsaugojimo.

Kokių daržovių negalima užšaldyti?

Žinoma, užšaldymas taip pat yra geras būdas išsaugoti daržoves. Tačiau ne visos daržovės tinkamos laikyti šaldiklyje. Daržoves, kuriose yra daug vandens (bulvės, agurkai, salotos, ridikai), netinka šaldyti. Tas pats galioja ir vaisiams. Neužšaldykite arbūzų, kivių, citrusinių vaisių, nes jie visiškai praras skonį ir konsistenciją. Nebent jeigu juos vėliau naudosite vaisių kokteiliams. Be to, neužšaldykite šviežiai spaustų sulčių (jos gali sluoksniuotis). Ir, žinoma, nepamirškite užšaldyti vaisių ir daržovių laiku, kol jos dar nesugedo.

Ar galima užšaldyti kiaušinius?

Pasirodo, kad kritiniais atvejais galite užšaldyti ir žalius kiaušinius. Tačiau pirmiausia atskirkite trynius nuo baltymų. Turite žinoti, kad užšaldžius baltymus problemų nebus. Žema temperatūra jiems visai nekenkia. Prieš užšaldydami trynius, įberkite šiek tiek druskos arba cukraus. Dėl to po atšildymo jie nebus lipnios konsistencijos.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šiuolaikinės statybos tendencijos: stiklas, metalas ir erdvės pojūtis

Modernūs namai – tai ne tik sienos ir stogas, o erdvė, kurioje dera funkcionalumas, estetika ir gyvenimo kokybė. Šiandieninėje statyboje vis dažniau atsisakoma sunkių...

Kaip užtikrinamas tikslumas verčiant konfidencialius dokumentus?

Konfidencialių dokumentų vertimas – tai ne tik kalbos mokėjimas. Tai atsakomybė, kuriai reikalingos specialios žinios, procesai ir pasitikėjimas. Nuo gynybos pramonės iki nacionalinio saugumo...
---