Bulvių skutimą daugybė žmonių laiko savo nemėgstamiausia veikla, todėl gana dažnai pasirenkami tokie patiekalai, kuriems reikia visai nedaug bulvių… Žinoma, galima gaminti ir tokius patiekalus, kurių paruošimui visiškai nereikia nuskusti bulvių. Ar žinojote, kad bulvių košę taip pat galite pasigaminti neskusdami bulvių? Netrukus pasidalinsime receptu.
Jums reikės:
- 0,5 kg bulvių
- 1 lauro lapo
- Šviežių žolelių (pagal skonį)
- Sviesto
- Druskos (pagal skonį)
- Maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
Kaip gaminti?
Pirmiausia reikia kruopščiai nuplauti bulves po tekančiu vandeniu.
Sudėkite bulves į puodą su vandeniu. Įberkite druskos ir pipirų, įdėkite lauro lapą.
Kai bulvės išvirs, perkelkite jas į kitą indą.
Šiek tiek įpjaukite bulvių lupenas. Kai bulvės šiek tiek pravės, jas galėsite greitai nulupti.
Šiek tiek pasūdykite bulves, įdėkite pipirų. Įdėkite gabalėlį sviesto ir sutrinkite bulves. Prieš patiekdami, papuoškite šviežiomis žolelėmis.
Skanaus!