Penktadienis, 6 birželio, 2025

Naujausi

Kas ir kodėl visiškai negali gerti kefyro?

Kefyras yra skanus ir sveikas fermentuotas pieno gėrimas. Jis malšina alkį, yra pilnas naudingų bakterijų. Tačiau ne visi žmonės gali jį gerti. Svarbu atsižvelgti į kontraindikacijas. Jei pamiršite apie tai, galimos nemalonios organizmo reakcijos. Apie tai pokalbio metu su NEWS.ru atstovais papasakojo mitybos specialistė Natalija Kruglova. Ji pažymėjo, kad šis produktas neturėtų būti vartojamas tų žmonių, kurie kenčia nuo vis pasikartojančių spuogų ir alergijos karvės pieno baltymui.

Be to, mitybos specialistė pabrėžė, kad kefyrą iš raciono rekomenduojama išbraukti tiems žmonėms, kurie susiduria su fermento, virškinančio pieno produktus, trūkumu. Tai fermentas, kuris virškina pieno produktuose esančius angliavandenius. Priešingu atveju galimas kūno patinimas, virškinimo sutrikimai.

Sergant virškinamojo trakto ligomis (gastritu, opalige), šiuo klausimu reikia individualiai  pasitarti su gydytoju. Nors kefyras sveikas daugeliui, reikėtų turėti omeny šiuos požymius ir atkreipti dėmesį, ar jie pasireiškia kaskart pavartojus pieno produktus.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Japonijos „Baba Vanga“ perspėja: 2030-aisiais pasaulį vėl užklups pavojingas virusas

Japonų manga kūrėja ir aiškiaregė Ryo Tatsuki, žiniasklaidoje dažnai vadinama „japonų Baba Vanga“, vėl atsidūrė dėmesio centre – jos prognozės dėl artėjančių pasaulinių įvykių...

Kodėl drabužiai praranda spalvą? 10 dažniausių skalbimo klaidų, kurios pagreitina blukimą

Nėra nieko nemalonesnio nei pamatyti, kad mylimi marškinėliai ar ryškus rankšluostis po kelių skalbimų atrodo nublukęs ir praradęs savo pirminį žavesį. Nors dažnai kaltiname...
---