Pirmadienis, 18 rugpjūčio, 2025

Naujausi

Mitybos specialistai įspėja, kad avižiniuose dribsniuose ir jogurte yra paslėpto cukraus

Nemažai įprastų maisto produktų, kuriuos visi įpratę valgyti pusryčiams, yra kenksmingi, nes juose yra daug cukraus, o jis, kaip žinoma, daro neigiamą poveikį organizmui. Tai atskleidė mitybos specialistai Penny Weston ir Mark Gilbert. Britų gydytojai atkreipė dėmesį į avižinius dribsnius ir jogurtą. Pavyzdžiui, neriebiame jogurte yra daugiau cukraus nei įprastame jogurte.

Kalbant apie avižinius dribsnius, daugiausia dėmesio buvo skiriama greitai paruošiamiems maisto produktams, o ne klasikinei košės versijai.

Jei tokius produktus vartojate nuolat, turėtumėte atsižvelgti į tai, kad jie greitai padidina gliukozės kiekį, o tai tik dar labiau sukelia alkio jausmą.

Be to, gydytojai atkreipia dėmesį, kad ilgainiui cukrus gali sukelti uždegiminius procesus, paskatinti svorio augimą ir pažeisti ląsteles bei organus.

Taip pat reikėtų vengti parduotuvėje pirktų sulčių ir kokteilių, džiovintų vaisių ir kepsnių padažų.

„Galbūt manote, kad makaronų padažas stiklainyje yra sveikas, nes jame yra pomidorų ir žolelių, tačiau jame taip pat gausu cukraus“, – apie didelę cukraus žalą organizmui kalbėjo specialistai.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Savaitės Gera Priežastis (2025-34): Atidenkite Paslėptus Troškimus—Šie Zodiako Ženklai Pajus Magiją Šiandien!

Ar smalsu apie šios savaitės gerą energiją? 🌞 Jūsų savaitinis sėkmės dozas pasiruošęs atskleisti puikias naujienas. Ištirkite šios savaitės pranešimą ir paverskite kiekvieną akimirką...

Žemos savivertės požymiai vyruose: kaip tai veikia santykius

Žema savivertė yra tyli problema, galinti turėti didelį poveikį vyro gyvenimui. Iš pirmo žvilgsnio jis gali atrodyti pasitikintis savimi, tiesiai stovintis ir tvirtai kalbantis....
---