Virtų kiaušinių lukštų lupimas gali būti varginantis, tačiau yra keli paprasti triukai, kurie padės juos nulupti greitai ir lengvai.
Kaip nulupti kiaušinius: panardinkite į šaltą vandenį
Išvirtus kiaušinius iškart perkelkite į dubenį su šaltu vandeniu arba ledu. Po kelių minučių lengvai sutrinkite lukštą ir jis lengvai nusilups.
Stuktelkite į kietą paviršių
Tvirtuoju kiaušinio galu atsargiai stuktelkite į stalą – taip atsiras oro tarpas ir lukštas lengviau nusiluptų.
Kaip nulupti kiaušinius: pakratykite inde
Įdėkite kiaušinį į stiklainį su trupučiu vandens, uždenkite ir stipriai pakratykite – lukštas lengvai atsiskirs.
Ritinėkite ant stalo
Švelniai pasukite kiaušinį tarp delnų ant lygaus paviršiaus – lukštas trūkinės ir bus lengviau nulupamas.
Kaip nulupti kiaušinius: naudokite šaukštą
Lengvai atidarykite kiaušinio lukštą ir tarp jo bei baltymo įkiškite šaukštą – jis padės greitai pašalinti visą lukštą.
Įpilkite sodos arba acto į vandenį
Verdant kiaušinius į vandenį įberkite žiupsnelį sodos arba įpilkite acto – tai susilpnins lukšto struktūrą ir jis lengviau nusilups.
Kaip išsirinkti lengvai nulupamus kiaušinius?
Švieži kiaušiniai dažnai sunkiau nusilupa nei tie, kurie buvo laikomi kelias dienas. Jei planuojate virti kiaušinius, rinkitės bent savaitės senumo – jų lukštas atsiskirs lengviau.
Taip pat pravartu kiaušinius laikyti kambario temperatūroje bent 30 minučių prieš verdant, kad jie nesutrūktų karštame vandenyje.
Kodėl svarbu tinkamai virti kiaušinius?
Tinkamas virimo laikas ir temperatūra gali turėti įtakos ne tik skoniui, bet ir lukšto lupimosi lengvumui. Geriausia kiaušinius dėti į jau verdantį vandenį ir virti apie 10 minučių.
Po to juos iškart atvėsinkite šaltame vandenyje – tai padės atskirti lukštą nuo baltymo ir išvengti trynių pilkšvumo, kuris atsiranda nuo per ilgo virimo.
Kaip išvengti kiaušinių trūkinėjimo verdant?
Kad kiaušiniai nesutrūktų verdant, svarbu juos dėti ne į šaltą, o į jau verdantį vandenį.
Taip pat galite įpilti šiek tiek acto arba druskos – tai padės baltymui greičiau sukrešėti, jei lukštas vis dėlto įskiltų. Jei norite dar didesnio efektyvumo, prieš verdant adatėle ar smeigtuku atsargiai pradurkite kiaušinio bukąjį galą – tai sumažins spaudimą viduje ir padės išvengti įtrūkimų.
Naudodami šiuos metodus, greitai ir be vargo nulupsite virtus kiaušinius!
Nuotraukos asociatyvinės © Canva
Šaltinis: https://www.rbc.ua/

Sveiki, esu Kamilė, Hitas.lt straipsnių autorė. Aistra maisto gamybai, namų jaukumui ir asmeninei gerovei mane įkvepia dalintis atradimais – receptais ir patarimais apie meilę sau – su jumis, mieli skaitytojai.