Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Abrikosų pyragas, kuris puikiai tiks prie arbatos. Paragaukite!

Mėgstate prie arbatos visada turėti kokį nors desertą? Šis abrikosų pyragas tam puikiai tiks, būtinai išbandykite ir palepinkite artimuosius.

Ingredientai:

  • Abrikosai – 800g
  • Miltai – 500g
  • Sviestas – 180g
  • Cukrus – 220g
  • Kiaušinis – 3  vnt.
  • Vanilinis cukrus – 2  pakeliai
  • Kepimo milteliai – 10 g.

Citrininiai <a style=sausainiai su kefyru. Kai norisi ko nors saldaus!" width="744" height="389" />

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimas:

Kambario temperatūros sviestą sumaišykite su kiaušiniais. Muškite juos po vieną. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite viską į tešlą. Silikonine mentele maišykite tešlą, ji turėtų būti minkšta ir nelipti prie rankų. Tešlą dedame į šaldytuvą ir palaikome jame 30 minučių.

Iš abrikosų išimkite kauliukus ir perpjaukite juos per pusę. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir 1/4 tešlos atidėkite pyrago viršui. Iškočiokite didžiąją tešlos dalį ir kepimo inde ja apdengti pasistenkite ir šonus. Lengviau formuoti bus naudojant šakutę.

pusryčiai, <a style=pyragas" width="720" height="720" />

Ant tešlos uždėkite abrikosus ir apibarstykite vaniliniu cukrumi. Antrąją tešlos dalį iškočiokite į stačiakampį formą ir supjaustykite maždaug 1,5 cm pločio juostelėmis. Juostelėmis papuoškite pyrago viršų. Kepkite skanėstą iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35-40 minučių.

Paruoštą pyragą atvėsinkite, išimkite iš formos ir apibarstykite cukraus pudra. Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Produktai padidina pastojimo tikimybę: ką valgyti, kad pastotumėte natūraliai

Ką valgyti, norint padidinti pastojimo tikimybę, yra vienas aktyviausių klausimų forumuose ir porų, svajojančių apie vaiką, pokalbiuose. Pasirodo, mityba turi didelę reikšmę. Nepakeičiamas elementas sveikam...

Aštraus maisto nauda ir žala? Kas iš tikrųjų vyksta su organizmu

Aitriai padažai ir aitriosios paprikos jau seniai tapo neatsiejama daugelio kulinarinių receptų dalimi. Vieni neįsivaizduoja gyvenimo be pikantiško skonio, kiti – vengia aštraus maisto....
---