Pirmadienis, 16 birželio, 2025

Naujausi

Abrikosų pyragas, kuris puikiai tiks prie arbatos. Paragaukite!

Mėgstate prie arbatos visada turėti kokį nors desertą? Šis abrikosų pyragas tam puikiai tiks, būtinai išbandykite ir palepinkite artimuosius.

Ingredientai:

  • Abrikosai – 800g
  • Miltai – 500g
  • Sviestas – 180g
  • Cukrus – 220g
  • Kiaušinis – 3  vnt.
  • Vanilinis cukrus – 2  pakeliai
  • Kepimo milteliai – 10 g.

Citrininiai <a style=sausainiai su kefyru. Kai norisi ko nors saldaus!" width="744" height="389" />

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimas:

Kambario temperatūros sviestą sumaišykite su kiaušiniais. Muškite juos po vieną. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite viską į tešlą. Silikonine mentele maišykite tešlą, ji turėtų būti minkšta ir nelipti prie rankų. Tešlą dedame į šaldytuvą ir palaikome jame 30 minučių.

Iš abrikosų išimkite kauliukus ir perpjaukite juos per pusę. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir 1/4 tešlos atidėkite pyrago viršui. Iškočiokite didžiąją tešlos dalį ir kepimo inde ja apdengti pasistenkite ir šonus. Lengviau formuoti bus naudojant šakutę.

pusryčiai, <a style=pyragas" width="720" height="720" />

Ant tešlos uždėkite abrikosus ir apibarstykite vaniliniu cukrumi. Antrąją tešlos dalį iškočiokite į stačiakampį formą ir supjaustykite maždaug 1,5 cm pločio juostelėmis. Juostelėmis papuoškite pyrago viršų. Kepkite skanėstą iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35-40 minučių.

Paruoštą pyragą atvėsinkite, išimkite iš formos ir apibarstykite cukraus pudra. Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---