Aliaskinė rudagalvė menkė su grietine ir daržovėmis – tokia žuvimi visi mėgausis!

1 min. skaitymo

Sultinga, aromatinga ir skani!

Ingredientai:

  • Rudagalvė menkė – 300 g
  • Morka – 1 vnt.
  • Svogūnas – 1 vnt.
  • Grietinė – 150 g
  • Česnakas – 1 skiltelė
  • Džiovinti krapai – 1 šaukštelis
  • Sviestas – 50 g
  • Druska ir pipirai – pagal skonį

Paruošimas:

  1. Supjaustykite morkas juostelėmis ir kepkite jas kartu su svogūnais svieste ant silpnos ugnies, kol suminkštės, tik nesudeginkite.
  2. Žuvį supjaustykite 1,5–2 centimetrų storio gabaliukais ir suberkite kartu su daržovėmis.
  3. Po 2 minučių apverskite, ant žuvies uždėkite pusę morkų ir svogūnų.
  4. Tada ant viršaus uždėkite grietinę, suberkite druską ir maltus pipirus.
  5. Švelniai sumaišykite ir uždengę dangčiu troškinkite ant mažos ugnies apie 15 minučių.
  6. Įpilkite smulkintų sausų arba šviežių krapų ir česnako. Išmaišykite, ir po minutės nuimkite nuo viryklės.
  7. Leiskite troškiniui pastovėti apie 10 minučių.

Skanaus!

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *