Pavasaris – tai ne tik gamtos atgimimas, bet ir naujų skonių bei aromatų metas. Ar kada pagalvojote, kad švelnus alyvų žiedų kvapas gali virsti neįprastu ir gardžiu desertu?
Alyvų uogienė – tai unikalus skanėstas, kuris nustebins jūsų skonio receptorius ir pripildys namus pavasarišku aromatu.
Nuo kvapnaus žiedo iki saldaus stiklainiuko
Alyvos žydi trumpai, tačiau intensyviai, skleisdamos saldų, šiek tiek svaiginantį aromatą. Būtent šiuo metu pats tinkamiausias metas prisirinkti pilnai išsiskleidusių, bet dar neperžydėjusių žiedų.
Rinkite juos sausu oru, geriausia – saulėtą rytą, kai kvapas yra stipriausias.
Surinktus žiedus kruopščiai perrinkite, pašalindami kotelius ir žalias dalis. Tuomet švelniai nuplaukite po tekančiu vėsiu vandeniu ir gerai nusausinkite. Dabar jie paruošti stebuklingam virsmui į uogienę.
Alyvų uogienė: unikalus skonis ir aromatas
Alyvų žiedų uogienė pasižymi subtiliu, saldžiu skoniu su lengvomis gėlių ir netgi šiek tiek citrusinėmis natomis. Kvapas – tiesiog nepakartojamas, primenantis pavasario sodą.
Tai nėra įprasta uogienė, o tikras gurmaniškas atradimas, kuris puikiai tiks prie skrebučių, blynelių, jogurto ar net kaip neįprastas desertų pagardas.
Receptas, kurį verta išbandyti
Nors yra įvairių alyvų uogienės receptų, štai vienas paprastas ir populiarus variantas:
Ingredientai:
- 300 ml šviežių alyvų žiedų (nuvalytų)
- 300 ml vandens
- 150 ml uogienių cukraus
- ¼ citrinos sulčių
Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti
Paruošimas:- Alyvų žiedus suberkite į puodą storesniu dugnu ir užpilkite vandeniu. Užvirkite ir virkite kelias minutes, kol žiedų spalva šiek tiek nublanks.
- Atsargiai įmaišykite uogienių cukrų ir gerai išmaišykite.
- Vis pamaišydami virkite ant mažos ugnies, kol uogienė sutirštės.
- Įpilkite citrinos sulčių – jos paryškins spalvą ir aromatą.
- Karštą uogienę supilkite į sterilizuotus stiklainius ir sandariai uždarykite. Laikykite šaldytuve.
Ne tik skanu, bet ir naudinga?
Nors didžioji dalis naudos uogienėje gali būti prarasta dėl cukraus, tradicinėje medicinoje alyvų žiedai yra žinomi dėl savo galimų raminančių, karščiavimą mažinančių ir net kosulį lengvinančių savybių.
Tad šis neįprastas desertas gali būti ne tik skanus, bet ir šiek tiek naudingas.
Alyvų uogienė: pavasario skonio atradimas
Uogienė – tai puikus būdas į savo virtuvę įnešti pavasario dvelksmą ir nustebinti savo artimuosius neįprastu skanėstu.
Nuo kvapnaus žiedo iki saldaus stiklainiuko – tai tikras gamtos stebuklas, kurį tiesiog privalote išbandyti šį pavasarį! Paskubėkite, kol alyvos dar žydi!
Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Sveiki, esu Kamilė, Hitas.lt straipsnių autorė. Aistra maisto gamybai, namų jaukumui ir asmeninei gerovei mane įkvepia dalintis atradimais – receptais ir patarimais apie meilę sau – su jumis, mieli skaitytojai.