Atkuria žarnyną ir padeda sumažinti cukraus kiekį: įtrauk į valgiaraštį ir greitai pamatysi rezultatus

1 min. skaitymo

Manoma, kad Lenkijoje cukriniu diabetu serga jau apie 3 mln. žmonių, o pagal prognozes iki 2030 m. šia liga gali sirgti kas dešimtas šalies gyventojas. Pagrindinės priežastys – nesubalansuota, paprastaisiais cukrumis gausi mityba ir fizinio aktyvumo stoka. Antsvoris ir nutukimas yra vieni svarbiausių 2-ojo tipo diabeto rizikos veiksnių.

Dėl to ypač svarbi tampa subalansuota mityba ir reguliarus judėjimas. Į kasdienį valgiaraštį verta įtraukti ir tokius produktus, kurie padeda reguliuoti gliukozės kiekį kraujyje bei palaiko daugelio organų veiklą. Vieni iš jų – iš pirmo žvilgsnio visai neįmantrios „roželės“.

Romanesko žiedinis kopūstas – žarnyno ir kasos sąjungininkas

Lėkštė su išvirtomis šviesiai žaliomis romanesko žiedinio kopūsto rožėmis, pasižyminčiomis būdinga fraktaline struktūra.

Romanesko žiedinis kopūstas – tikras žarnyno ir kasos bičiulis. Verta jį įtraukti į mitybą reguliariai. Jo švelnios, fraktalinės struktūros žiedynai ne tik papuošia lėkštę, bet ir aprūpina organizmą skaidulomis, vitaminais bei mineralais, kurie padeda:

  • palaikyti sveiką žarnyno mikroflorą,
  • stabilizuoti cukraus kiekį kraujyje,
  • mažinti antsvorio ir 2-ojo tipo diabeto riziką,
  • stiprinti bendrą organizmo būklę.

Reguliariai valgomas romanesko gali tapti svarbia subalansuotos, sveikatą tausojančios mitybos dalimi ir padėti greičiau pastebėti teigiamus pokyčius savijautoje.

Dalintis šiuo straipsniu
Esu Rasa, puslapio redaktorė, besidominti įvairiomis temomis: pasaulio naujienomis, sveikata, žmonėmis, grožiu, santykiais bei kitomis įdomybėmis, aktualiomis skirtingo amžiaus skaitytojams. Tikiuosi, jog mano straipsniai praturtins ir padės gerai praleisti laiką trokštantiems žinių.
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *