Manoma, kad Lenkijoje cukriniu diabetu serga jau apie 3 mln. žmonių, o pagal prognozes iki 2030 m. šia liga gali sirgti kas dešimtas šalies gyventojas. Pagrindinės priežastys – nesubalansuota, paprastaisiais cukrumis gausi mityba ir fizinio aktyvumo stoka. Antsvoris ir nutukimas yra vieni svarbiausių 2-ojo tipo diabeto rizikos veiksnių.
Dėl to ypač svarbi tampa subalansuota mityba ir reguliarus judėjimas. Į kasdienį valgiaraštį verta įtraukti ir tokius produktus, kurie padeda reguliuoti gliukozės kiekį kraujyje bei palaiko daugelio organų veiklą. Vieni iš jų – iš pirmo žvilgsnio visai neįmantrios „roželės“.
Romanesko žiedinis kopūstas – žarnyno ir kasos sąjungininkas

Romanesko žiedinis kopūstas – tikras žarnyno ir kasos bičiulis. Verta jį įtraukti į mitybą reguliariai. Jo švelnios, fraktalinės struktūros žiedynai ne tik papuošia lėkštę, bet ir aprūpina organizmą skaidulomis, vitaminais bei mineralais, kurie padeda:
- palaikyti sveiką žarnyno mikroflorą,
- stabilizuoti cukraus kiekį kraujyje,
- mažinti antsvorio ir 2-ojo tipo diabeto riziką,
- stiprinti bendrą organizmo būklę.
Reguliariai valgomas romanesko gali tapti svarbia subalansuotos, sveikatą tausojančios mitybos dalimi ir padėti greičiau pastebėti teigiamus pokyčius savijautoje.