Bandelės su mėsos įdaru: jų skonis niekam neprilygsta!

Redaktorė L.
1 min. skaitymo

Jums reikės:

Tešlai:

  • 1 stiklinės pieno
  • 1 valg. š. sausų mielių
  • 2 kiaušinių
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 2 šaukštų cukraus
  • 80 g margarino
  • 4 stiklinių miltų

Įdarui:

  • 2 svogūnų
  • 200 g mėsos
  • 2-3 bulvių
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų ir kitų mėgstamų prieskonių (pagal skonį)

Kaip gaminti?

  1. Į šiltą vandenį suberkite mieles, įberkite žiupsnelį cukraus, išmaišykite ir palikite pastovėti, kol mielės pakils.
  2. Į šiltą pieną įdėkite margarino, išmaišykite. Į dubenį suberkite miltus, druską ir cukrų, užpilkite pienu ir margarinu. Įmuškite kiaušinius (vieną trynį pasilikite bandelių aptepimui). Užminkykite tešlą, uždenkite rankšluosčiu ir 1,5 valandos palikite pastovėti, kol tešla pakils.
  3. Paruoškite įdarą. Sumaišykite smulkiai supjaustytą mėsą, svogūnus, bulves, druską, maltus juoduosius pipirus ir kitus prieskonius.
  4. Tešlą padalinkite dalimis, iškočiokite, įdėkite įdarą ir užspauskite kraštus. 20 minučių palaukite, kol tešla šiek tiek pakils. Aptepkite kiaušinio tryniu.
  5. Kepkite  200°C temperatūroje 30 min.

Skanaus!

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *