Paruošti šias bandeles galėsite labai greitai, o jų skonis tikrai nepaliks abejingų. Taigi, belieka tik pasiraitoti rankoves ir kibti į darbą.
Jums reikės:
- 270 ml pieno
- 1 arb. šaukštelio druskos
- 200 g cukraus
- 210 g sviesto
- 1 kiaušinio
- 10 g sausų mielių
- 700 g kvietinių miltų
- 1 kiaušinio trynio
- Migdolų (pagal skonį)
Kaip gaminti?
- Sumaišykite druską, 2 valg. šaukštus cukraus, 60 g lydyto sviesto, 250 ml šilto pieno, kiaušinį ir mieles.

- Įberkite 550 g išsijotų miltų ir užminkyti tešlą. Uždenkite maistine plėvele ir palikite 30 minučių pakilti.

- Paruoškite įdarą. Miltų, cukraus ir minkšto sviesto mišinį (po 150 g) suminkykite taip, kad gautumėte trupininę tešlą.

- Tešlą iškočiokite plonu sluoksniu, pusę jos padenkite įdaru ir uždenkite laisva dalimi.

- Supjaustykite kvadratėliais. Kiekvieno gabalėlio kampus susukite į vidų ir paspauskite centre, kad susidarytų gėlės forma. Ruošinius perkelkite į kepimo skardą, kiekvieno centre įdėkite po migdolą, uždenkite plastikine plėvele ir palikite 25 minutėms.

- Trynį išplakite su šaukštu pieno ir aptepkite. Viršų pabarstykite cukraus pudra ir kepkite 25-30 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Skanaus!