Burnoje tirpstančios kreminės bandelės

Redaktorė L.
1 min. skaitymo

Paruošti šias bandeles galėsite labai greitai, o jų skonis tikrai nepaliks abejingų. Taigi, belieka tik pasiraitoti rankoves ir kibti į darbą.

Jums reikės:

  • 270 ml pieno
  • 1 arb. šaukštelio druskos
  • 200 g cukraus
  • 210 g sviesto
  • 1 kiaušinio
  • 10 g sausų mielių
  • 700 g kvietinių miltų
  • 1 kiaušinio trynio
  • Migdolų (pagal skonį)

Kaip gaminti?

  • Sumaišykite druską, 2 valg. šaukštus cukraus, 60 g lydyto sviesto, 250 ml šilto pieno, kiaušinį ir mieles.

  • Įberkite 550 g išsijotų miltų ir užminkyti tešlą. Uždenkite maistine plėvele ir palikite 30 minučių pakilti.

  • Paruoškite įdarą. Miltų, cukraus ir minkšto sviesto mišinį (po 150 g) suminkykite taip, kad gautumėte trupininę tešlą.

  • Tešlą iškočiokite plonu sluoksniu, pusę jos padenkite įdaru ir uždenkite laisva dalimi.

  • Supjaustykite kvadratėliais. Kiekvieno gabalėlio kampus susukite į vidų ir paspauskite centre, kad susidarytų gėlės forma. Ruošinius perkelkite į kepimo skardą, kiekvieno centre įdėkite po  migdolą, uždenkite plastikine plėvele ir palikite 25 minutėms.

  • Trynį išplakite su šaukštu pieno ir aptepkite. Viršų pabarstykite  cukraus pudra ir kepkite 25-30 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Skanaus!

TAGGED:
Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *