Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Be galo skanūs blynai: kaip iškepti krūvą kvapnių blynų vos per pusvalandį!

Šie blynai kepami su įvairiais įdarais, tačiau šiame recepte naudojamas įdaras su sūriu ir žolelėmis.

Sudėtis:

400 g miltų

250 ml kefyro

Sveikata-kefyras.jpg" alt="" width="900" height="682" />

1 šaukštelis sodos

0,5 šaukštelio druskos

200 g sūrio

20 g žalumynų

2 skiltelės česnako

100 g sviesto

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimas:

Suberkite sodą į kefyrą, išmaišykite ir palikite 5 minutes.

Į miltus suberkite druską, supilkite kefyrą ir užminkykite tešlą.

Iš tešlos formuokite pailgą formą ir padalinkite ją į 6 lygias dalis.

Kiekvieną tešlos gabalėlį pavoliokite miltuose, suformuokite nedidelius pyragėlius ir 10 minučių įdėkite į maišą.

Įdarui sutarkuokite sūrį ant smulkios tarkos, įtrinkite česnaką, sudėkite smulkiai supjaustytus žalumynus ir viską gerai išmaišykite.

Rankomis tešlą suformuokite į plokščius blynus, kurių skersmuo 10 cm, tada į vidurį įdėkite 2 šaukštus įdaro ir užlenkite galus ir formuodami krepšelį.

Rankomis paspauskite gautą krepšelį ir atsargiai iškočiokite 3-4 mm storio ir 20 cm skersmens apskritimą.

Kepkite keptuvėje 3 minutes iš kiekvienos pusės. Jei kepant išsipūtė, pradurkite iš šono ir išspauskite orą.

Paruoštas blynus sutepkite lydytu sviestu iš abiejų pusių ir leiskite šiek tiek pastovėti.

Skanaus!

Šaltinis

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Produktai padidina pastojimo tikimybę: ką valgyti, kad pastotumėte natūraliai

Ką valgyti, norint padidinti pastojimo tikimybę, yra vienas aktyviausių klausimų forumuose ir porų, svajojančių apie vaiką, pokalbiuose. Pasirodo, mityba turi didelę reikšmę. Nepakeičiamas elementas sveikam...

Aštraus maisto nauda ir žala? Kas iš tikrųjų vyksta su organizmu

Aitriai padažai ir aitriosios paprikos jau seniai tapo neatsiejama daugelio kulinarinių receptų dalimi. Vieni neįsivaizduoja gyvenimo be pikantiško skonio, kiti – vengia aštraus maisto....
---