Trečiadienis, 1 spalio, 2025

Naujausi

Beprotiškai gardus aguonų pyragas. Pradžiuginkite savo artimuosius!

Aguonų pyragas yra neįtikėtinai skanus desertas, kuris nustebins net išrankiausius svečius. 

Ingredientai:

Sviestas – 50 gramų;

Cukrus – 75 gramai;

Kiaušiniai – 2 vienetai;

Aguonos – 80 gramų;

Miltai apibarstymui;

Aliejus.

Glazūrai:

Cukraus pudra – 100 gramų;

Verdančio vandens 2 valgomieji šaukštai;

Citrinos sulčių 1 valgomasis šaukštas.

Gaminimas:

Sumaišykite 50 gramų suminkštinto sviesto ir 50 gramų cukraus. Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių ir trynius pilkite į sviesto ir cukraus mišinį. Viską plakite mikseriu, kol sutirštės.

Tuomet į mišinį supilkite aguonų sėklas ir gerai išmaišykite. Išplakite kiaušinio baltymus iki putų, tada įpilkite 25 gramus cukraus ir vėl išplakite. Įmaišykite išplaktus baltymus į mišinį ir išmaišykite. Kepimo formą sutepkite aliejumi ir apibarstykite miltais. Supilkite mišinį į formelę. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite 30 minučių.

Pyrago glazūrai sumaišykite 100 gramų cukraus pudros su 2 valgomaisiais šaukštais verdančio vandens ir šaukštu citrinos sulčių. Viską gerai išmaišykite. Iškepusį pyragą aptepkite glazūrą ir patiekite.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Mėnesio horoskopas (2025 spalio mėn.): Sužinokite, kuriems Zodiako ženklams atsivers paslėptos finansinės galimybės!

Pasiruošę suderinti savo mėnesį su kosmosu? Šio mėnesio horoskopas atskleidžia galingas įžvalgas, kurios gali viską pakeisti! 🌌 Panirkite į savo astrologinį vadovą žemiau. ♒...

Kaip išvalyti graikinius riešutus be brangių prietaisų

Daugelis žmonių renkasi nuluptus graikinius riešutus, nors tai galima padaryti ir namuose, ypač naudojant specialias priemones, skirtas riešutų branduolių išėmimui. Tačiau egzistuoja keli paprasti...

---