Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Populiariausias ir tiksliausias Prahos pyrago receptas

Tikras vaikystės skonis!

Sudedamosios dalys:

Biskvitui:

  • 4 kiaušiniai
  • 10 g cukraus
  • Žiupsnelis druskos
  • 80 g miltų
  • 20 g kakavos
  • 20 g sviesto

Kremui:

  • 120 g sviesto
  • 1 kiaušinio trynys
  • 80 g kondensuoto pieno
  • 20 ml vandens
  • 1 šaukštelis kakavos

Pertepimui:

  • 60 g abrikosų uogienės
  • 1 šaukštelis citrinos sulčių

Glazūrai:

  • 80 g juodojo šokolado
  • 40 g sviesto

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Paruošimo būdas:
  1. Kiaušinius, druską ir cukrų sumaišykite iki vientisos masės.
  2. Svarbu, kad kiaušiniai būtų kambario temperatūros. Tai būtina, kad pyragas gautųsi purus.
  3. Įmaišykite sviestą, kakavą ir persijotus miltus. Dar kartą išmaišykite elektriniu maišytuvu.
  4. Supilkite gautą tešlą į riebalais išteptą formą ir kepkite (neatidarydami orkaitės) 170 °C temperatūroje 30 minučių.
  5. Atvėsusį pyragą supjaustykite į tris lygias dalis.
  6. Paruoškite kremą: puode išsukite sviestą ir kiaušinio trynį, tada supilkite vandenį, kakavą ir miltus. Uždėkite ant viryklės ir kaitinkite iki vientisos masės.
  7. Kiekvieną paplotėlį gausiai aptepkite kremu. Antrąjį pyragą dėkite ant pirmojo, o trečiąjį – ant antrojo. Viršutinės dalies kremu neužtepkite.
  8. Sumaišykite abrikosų uogienę ir citrinos sultis ir gauta mase apipilkite viršutinį pyrago sluoksnį.
  9. Vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą ir sviestą ir aptepkite pyrago viršų.
  10. Leiskite pyragui šaltai pastovėti apie 5 valandas.

Mėgaukitės kartu su gardžia arbata!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Produktai padidina pastojimo tikimybę: ką valgyti, kad pastotumėte natūraliai

Ką valgyti, norint padidinti pastojimo tikimybę, yra vienas aktyviausių klausimų forumuose ir porų, svajojančių apie vaiką, pokalbiuose. Pasirodo, mityba turi didelę reikšmę. Nepakeičiamas elementas sveikam...

Aštraus maisto nauda ir žala? Kas iš tikrųjų vyksta su organizmu

Aitriai padažai ir aitriosios paprikos jau seniai tapo neatsiejama daugelio kulinarinių receptų dalimi. Vieni neįsivaizduoja gyvenimo be pikantiško skonio, kiti – vengia aštraus maisto....
---