Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Džiaugiuosi atradusi receptą: dabar tai yra mano mėgstamiausias desertas!

Tai – puikaus naminio deserto receptas. Šis desertas puikiai tinka prie puodelio aromatingos kavos.

Minkštas ir purus biskvitinis desertas su gardžiu kremu ir uogiene tikrai nepaliks abejingų.

Šis skanėstas tinka bet kokiai progai.

Jums reikės:

  • 6 kiaušinių
  • 1/4 šaukštelio druskos
  • 80+40 g cukraus
  • 10 g vanilinio cukraus
  • 55 g augalinio aliejaus
  • 75 ml pieno
  • 90 g kvietinių miltų
  • 8 g kepimo miltelių
  • 100 g saldžiarūgštės uogienės (naudojau braškių)
  • 300 g minkštos kreminės varškės
  • 80 g cukraus pudros
  • 230 g plakamos grietinėlės
  • 1 šaukštelio vanilės ekstrakto

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Kaip gaminti?

Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių.

Kiaušinių baltymus supilkite į atskirą dubenį.

Įberkite druskos ir išplakite iki putų.

Plakdami  įberkite dalį cukraus.

Į kitą dubenį sudėkite kiaušinių trynius.

Suberkite likusį cukrų, vanilinį cukrų ir plakite iki šiek tiek purios masės.

Plakdami supilkite aliejų ir pieną.

Į mišinį įsijokite miltus ir kepimo miltelius.

Sumaišykite su šluotele.

Palaipsniui švelniai sumaišykite kiaušinių trynių ir baltymų mišinius.

Tešlą supilkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Tolygiai paskirstykite per visą paviršių.

Įdėkite skardą į įkaitintą orkaitę.

Kepkite 160°C  temperatūroje 20-25 minutes.

Iškeptą biskvitą išimkite iš kepimo skardos, nuimkite popierių ir išlyginkite kraštus.

Biskvitą padalinkite į tris lygias dalis.

Aptepkite uogiene.

Į indą supilkite minkštą varškę arba maskarponę, cukrų, grietinėlę, vanilės ekstraktą ir išplakite mikseriu.

Gautą masę supilkite į konditerinį maišelį ir paskirstykite ant iškepto biskvito.

Kremu aptepkite deserto viršų ir šonus.

Desertą padėkite į šaldytuvą 2-3 valandoms.

Nupjautus biskvito likučius sutrinkite trintuvu.

Deserto šonus  apdėliokite trupiniais, o viršų papuoškite granatų sėklomis ir rozmarinu.

Galiausiai desertą pabarstykite cukraus pudra.

Štai ir viskas – galite patiekti.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Produktai padidina pastojimo tikimybę: ką valgyti, kad pastotumėte natūraliai

Ką valgyti, norint padidinti pastojimo tikimybę, yra vienas aktyviausių klausimų forumuose ir porų, svajojančių apie vaiką, pokalbiuose. Pasirodo, mityba turi didelę reikšmę. Nepakeičiamas elementas sveikam...

Aštraus maisto nauda ir žala? Kas iš tikrųjų vyksta su organizmu

Aitriai padažai ir aitriosios paprikos jau seniai tapo neatsiejama daugelio kulinarinių receptų dalimi. Vieni neįsivaizduoja gyvenimo be pikantiško skonio, kiti – vengia aštraus maisto....
---