Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Šokoladiniai blynai su pienu. Neįprastas, šventinių pusryčių patiekalas

Šokoladiniai blynai puikiai tiks, kai norisi kažko visiems pažįstamo, tačiau kitaip. Jie gali būti netgi puikių šventinių pusryčių akcentu.

Jums reikės:

  • Cukraus 2 šaukštų
  • Pieno 3 stiklinių
  • Miltų 300 g
  • Kakavos 2 šaukštų
  • Kiaušinių 3 vnt
  • Augalinio aliejaus 2-3 šaukštų
  • Druskos žiupsnelio

blynai

Gaminimas:

Kiaušinius išplakite su druska ir cukrumi. Tešlą geriau plakti maišytuvu, tešla taps vienalytė, be gabalėlių. Tada į gautą mišinį supilkite stiklinę pieno ir vėl plakite.

Persijokite miltus prieš pilant juos į tešlą. Supilkite miltus, plakite, kol neliks gumuliukų. Toliau plakant, po truputį supilkite likusį pieną į tešlą.

Tešla turi būti pakankamai skysta. Dabar galima kepti blynus. Tešla turi būti skirtingų spalvų. Todėl supilkite trečdalį tešlos į atskirą indą, kad sukurtumėte raštus.

Į tą dalį įpilkite kakavos ir labai gerai išmaišykite, kad tešla taptų vienalytė, be gumulėlių. Gerai įkaitinkite keptuvę ir įpilkite šiek tiek aliejaus.

Aliejų tolygiai paskirstykite keptuvėje ir pakaitinkite. Supilkite šiek tiek tešlos, apie 0,5 samtelio ir paskirstykite visoje keptuvėje. Šiek tiek pakepkite.

Šaukštu pakabinkite kakavinės tešlos ir ant blynų nupieškite raštus. Tada apverskite blyną ir kepkite iš kitos pusės.

Nuimkite nuo ugnies, susukite juos ir patiekite šiltus, nors šalti lietiniai taip pat yra labai skanūs.

Kepant šokoladinius blynus su pienu, augalinį aliejų reikia pilti tik vieną kartą, kepant pirmąjį blyną. Po to aliejaus pilti nereikia, blynai nelips.

blynai

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Produktai padidina pastojimo tikimybę: ką valgyti, kad pastotumėte natūraliai

Ką valgyti, norint padidinti pastojimo tikimybę, yra vienas aktyviausių klausimų forumuose ir porų, svajojančių apie vaiką, pokalbiuose. Pasirodo, mityba turi didelę reikšmę. Nepakeičiamas elementas sveikam...

Aštraus maisto nauda ir žala? Kas iš tikrųjų vyksta su organizmu

Aitriai padažai ir aitriosios paprikos jau seniai tapo neatsiejama daugelio kulinarinių receptų dalimi. Vieni neįsivaizduoja gyvenimo be pikantiško skonio, kiti – vengia aštraus maisto....
---