Blynelių apkepėlė su vištiena, grybais ir špinatais, troškintais grietinėlės padaže, yra paprastas, bet labai skanus patiekalas pietums ar vakarienei. Blynus galite išsikepti patys arba nusipirkti tortilijų blynus iš parduotuvės.
Ingredientai:
- iškepti blynai arba tortilijų blynai – 16 vnt;
 - vištiena – 500 gramų;
 - pievagrybiai – 300 gramų;
 - svogūnai – 1 vienetas;
 - šaldyti špinatai – 150 gramų;
 - grietinėlė 35% – 200 mililitrų;
 - vištienos sultinys – 200 mililitrų;
 - miltai – 2 valgomieji šaukštai;
 - kietasis sūris – 200 gramų;
 - druska, juodieji pipirai – pagal skonį;
 - augalinis aliejus kepimui.
 
Gaminimas:
- Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, grybus supjaustykite griežinėliais.
 - Virkite vištieną, kol suminkštės, atvėsinkite ir smulkiai supjaustykite.
 - Šaldytus špinatus atitirpinkite, įdėkite į kiaurasamtį, nuplaukite ir nusausinkite.
 - Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite svogūnus ir pakepinkite iki skaidrumo.
 - Tuomet sudėkite pievagrybius ir pakepkite kartu su svogūnais, kol skystis išgaruos.
 - Sumažinkite ugnies stiprumą iki mažiausio, tada į keptuvę įpilkite miltų, sumaišykite ir kepkite 30-60 sekundžių.
 - Į keptuvę supilkite vištienos gabalėlius ir grietinėlę, išmaišykite ir laukite, kol grietinėlė užvirs.
 - Vėliau sudėkite špinatus ir troškinkite nuolat maišant, kol padažas sutirštės. Pabaigoje įberkite druskos ir pipirų.
 - Įdėkite 1-2 valgomuosius šaukštus atvėsinto įdaro ant blyno, susukite į ritinį ir dėkite į kepimo formą.
 - Sudėkite pirmąjį ritinių sluoksnį (8 vnt.) ir pabarstykite tarkuoto sūrio (panaudokite maždaug 100 gramų).
 - Ant viršaus uždėkite likusius 8 blynų ritinius ir apibarstykite likusiu sūriu.
 - Dėkite patiekalą į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 20–25 minutes, kol sūris paruduos.
 
Galite patiekti tiek karštą, tiek šaltą. Skanaus! Tikimės, kad blynelių apkepėlė su vištiena jus sužavės!
Darbo eiga:
1.
                
2.
3.
                
4.
                
5.
                
6.
                
7.
                
8.
                
9.
                
10.
                
11.
Skanių pietų!
