Sekmadienis, 11 gegužės, 2025

Naujausi

Braškės su sirupu žiemai: nereikės pjaustyti net ir didelių uogų

Braškės žiemai – skanus ir labai gražiai atrodantis delikatesas, kurį labai paprasta konservuoti, neprarandant uogų formos.

Tokias braškes galima naudoti kaip pyragų ir pyragaičių puošmeną arba tiesiog valgyti jas vienas. Po paruošimo uogos išlaiko savo pradinę formą, jų  skonis ir aromatas dar labiau sustiprėja. Būtinai turite išbandyti šį receptą!

Jums reikės:

  • 1 kg braškių
  • 1 kg cukraus
  • 200 ml vandens
  • 2 g citrinų rūgšties

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Kaip gaminti?

Į puodą suberkite cukrų ir supilkite vandenį. Pastatykite puodą ant vidutinės ugnies ir palaukite, kol cukrus ištirps ir virs sirupu.

Leiskite virti ne ilgiau kaip 15 minučių ant minimalios ugnies ir įberkite citrinų rūgšties.

Virkite dar 15 minučių, kol sirupas virs klampia mase.

Nuplaukite braškes ir užpilkite sirupu. Palikite 20  minučių pastovėti.

Per kiaurasamtį perkoškite sirupą ir supilkite į puodą.

Virkite sirupą ne ilgiau nei 10 minučių. Leiskite susidariusioms putoms nusistovėti, ir vėl užpilkite ant braškių. Palikite 20 minučių pastovėti.

Sterilizuokite stiklainius: į kiekvieną įpilkite 50 ml vandens ir 10 minučių pašaukite į mikrobangų krosnelę. Dangtelius apvirkite mažiausiai 5 minutes. Nušluostykite švariu rankšluosčiu.

Sirupą perkoškite per kiaurasamtį ir supilkite į puodą.

Virkite ne ilgiau kaip 5 minutes ir pašalinkite putas, kol jos neatvėso.

Braškes atsargiai sudėkite į stiklainius (užpildykite pusę jų tūrio). Braškes užpilkite sirupu ir užsukite stiklainius. Štai ir viskas!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Nedarykite to prieš miegą, jei norite turėti gražius ir prižiūrėtus plaukus

Daugelis svajoja pabusti su gražiais ir sveikai atrodančiais plaukais, net neįtardami, kad vakaro įpročiai gali tam trukdyti. Kai kurie veiksmai prieš miegą gali rimtai...

Tradiciniai šaltibarščiai: rožinė vasaros gaiva

Kai saulė kaitina vis stipriau, o noras valgyti sunkius patiekalus blėsta, pats laikas prisiminti vieną populiariausių ir gaiviausių lietuviškų sriubų – šaltibarščius. Šaltibarščiai visada...
---