Penktadienis, 13 birželio, 2025

Naujausi

SUPER paprastas braškių uogienės receptas: pasirūpinkite atsargomis žiemai!

Išbandykite šį laiko patikrintą receptą, kuris jūsų tikrai nenuvils.

Braškių uogienė patinka ir mažiems, ir dideliems, todėl dabar yra pats palankiausias metas pasirūpinti atsargomis žiemai.

Jums reikės:

  • braškių
  • 300-400 g rudojo cukraus (1 kilogramui braškių)

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Kaip gaminti?

Braškes nuplaukite dideliame inde.

Peiliu nupjaukite kotelius ir nuvalykite likusius nešvarumus.

Braškes supjaustykite maždaug 2 cm gabalėliais.

Į dubenį su braškėmis suberkite cukrų.

Išmaišykite ir palikite pastovėti 24 valandas, kol cukrus ištirps.

Pirmąsias keturias valandas palikite braškes kambario temperatūroje, o tada padėkite į šaldytuvą (kartais pamaišykite).

Išplaukite stiklainius.

Įkaitinkite orkaitę iki 80-100°C temperatūros.

Išjunkite orkaitę ir palikite stiklainius karštoje orkaitėje uždarytomis durelėmis.

Išimkite braškes iš šaldytuvo ir įsitikinkite, kad cukrus ištirpo.

Įpilkite 3-4 samčius uogų į nedidelį puodą ir nuolat maišydami virkite.

Virkite maždaug 12-16 minučių, kol išnyks putos.

Išvirusią uogienę supilkite į vieną puodą, išmaišykite, o jei per tą laiką ji atvės, įkaitinkite bent iki 80-90°C temperatūros.

Supilkite uogienę per piltuvą į stiklainius ir sandariai uždarykite steriliais dangteliais.

Apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir palikite 30 minučių pastovėti.

Uždenkite juos antklode ir leiskite atvėsti.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---