Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Brokolių užkepėlė – puiki, lengva ir greita vakarienė visai šeimai!

Puikus sveikos ir greitos vakarienės iš www.YouTube.com receptas, paruoštas iš brokolių ir paprasto padažo. Viskas, ką jums reikia padaryti, tai apvirti ir iškepti brokolius, ir per 30 minučių ant stalo bus puikus patiekalas.

Jums reikės:

  • Brokolių – 1 didelės galvos arba 2 mažesnių (apie 1 kg)
  • 1 arbatinio šaukštelos druskos
  • 1 šaukšto pieno
  • Paprikos (raudonos, žalios)
  • 1 svogūno
  • 3 šaukštų aliejaus

Padažui:

  • 3 kiaušinių
  • 2 puodelių pieno (400 ml)
  • 5 šaukštų aliejaus
  • 4 šaukštų paprastų miltų
  • 1 arbatinis šaukštelio druskos
  • 1 pakelio kepimo miltelių
  • Petražolių

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimo eiga:

Brokolius padalinkite į žiedynus ir keletą minučių virkite pasūdytame vandenyje su vienu šaukštu pieno (užvirti nereikia, nes viskas bus kepama orkaitėje).

Brokolius nusausinkite.

Nulupkite ir supjaustykite svogūną ir paprikas.

Apkepkite su šiek tiek aliejaus.

Dabar brokolius ir svogūnus su paprikomis sudėkite į riebalais pateptą kepimo indą.

Dabar paruoškite padažą. Visus ingredientus sumaišykite inde ar su maišytuvu.

Taip pat įmaišykite smulkiai supjaustytas petražoles.

Paruoštą padažą užpilkite ant daržovių ir įdėkite į įkaitintą orkaitę.

Pabarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite 190 laipsnių temperatūroje apie 25 minutes.

Vaizdo įrašas apie gaminimo eigą:

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Produktai padidina pastojimo tikimybę: ką valgyti, kad pastotumėte natūraliai

Ką valgyti, norint padidinti pastojimo tikimybę, yra vienas aktyviausių klausimų forumuose ir porų, svajojančių apie vaiką, pokalbiuose. Pasirodo, mityba turi didelę reikšmę. Nepakeičiamas elementas sveikam...

Aštraus maisto nauda ir žala? Kas iš tikrųjų vyksta su organizmu

Aitriai padažai ir aitriosios paprikos jau seniai tapo neatsiejama daugelio kulinarinių receptų dalimi. Vieni neįsivaizduoja gyvenimo be pikantiško skonio, kiti – vengia aštraus maisto....
---