Skanus ir pigus patiekalas, kurį paruošite vos iš kelių ingredientų. Jam net nereikės mėsos!

1 min. skaitymo

Šiuos bulvinius blynus mama dažnai ruošdavo mums pietums. Kai prisiminiau šį nuostabų receptą, iš karto jį išbandžiau, ir mano vaikai negalėjo atsivalgyti šių blynų.

Išskirtinis receptas iš „YouTube“ kanalo – skanūs blynai iš bulvių!

Jums reikės:

  • 800 g bulvių (4 vnt.)
  • 1 nedidelės morkos
  • Petražolių
  • 2 kiaušinių
  • 2 šaukštų natūralaus jogurto
  • 4 šaukštų paprastų miltų
  • Druskos
  • Pipirų
  • Malto muskato riešuto
  • Augalinio aliejaus
  • Alyvuogių aliejaus

Gaminimo eiga:

Pirmiausia nuluptas ir nuplautas bulves supjaustykite storais griežinėliais.

Sudėkite jas į puodą.

Bulves užpilkite vandeniu.

Įberkite druskos.

Bulves virkite, kol suminkštės.

Į aliejumi pateptą keptuvę sudėkite stambiai sutarkuotas morkas.

Kepkite ant vidutinės ugnies.

Peiliu susmulkinkite petražoles.

Virtas bulves sudėkite į dubenį, apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

Gerai sutrinkite šakute.

Tada į dubenį sudėkite troškintas morkas.

Sudėkite petražoles, įberkite druskos, pipirų ir šiek tiek muskato riešuto.

Viską sumaišykite mentele.

Į kitą dubenį įmuškite kiaušinius, sudėkite natūralų jogurtą, miltus ir druską.

Gerai išmaišykite.

Iš tešlos suformuokite norimo dydžio blynus.

Panardinkite juos į įkaitintą aliejų ir kepkite keptuvėje.

Kepkite blynus, kol iš abiejų pusių paruduos.

Sudėkite juos į lėkštę, išklotą popierine servetėle, kad susigertų riebalai.

Atvėsusius blynus galite patiekti.

Linkime gero skonio!

Vaizdo įrašo medžiaga:

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *