Pirmadienis, 23 birželio, 2025

Naujausi

Bulvių kukuliai – naujas būdas paruošti bulves. Greita, paprasta ir skanu!

Traškūs bulvių kukuliai su ryškiu sūrio skoniu gali užkariauti net gurmanų širdis. Patrauklūs savo išvaizda, be galo lengvai paruošiami – jie gali tapti mėgstamiausiu savaitgalio patiekalu!

Sudėtis

  • 900 g bulvių
  • 200 g sūrio
  • žalumynai
  • kumpio griežinėliai
  • druska, pipirai

Pavoliojimui

  • kiaušinis
  • miltai
  • džiūvėsėliai

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimas

Nuluptas bulves išvirkite ir sutrinkite. Pridėkite smulkiai supjaustytų žalumynų, 100 g smulkiai tarkuoto sūrio, pipirų. Išmaišykite iki vientisos masės. Tai galite padaryti tiesiog rankomis, užsimovęs pirštines.

Iš bulvių masės suformuokite blyną, ant viršaus dėkite kumpio griežinėlį ir sūrio riekelę. Kumpį suvyniokite į sūrį, o tada bulvių blyną sulenkite.

Įsitikinęs, kad visas įdaras yra saugiai paslėptas viduje, suteikite gaminiui rutulio formą.

Bulvių kukulius apvoliokite miltuose, po to pamerkite į kiaušinį ir vėl apvoliokite, bet dabar – džiūvėsėliuose.

Kepkite keptuvėje su pakankamai aliejaus.

Kepdamas kukulius apverskite, kad jie tolygiai apskrustų.

Belieka patiekti. Jei norite, galite eksperimentuoti su kukulių įdaru.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Joninės Lietuvoje: saulės šviesa, magija ir gamtos pagarba

Joninės arba Rasos šventė – viena seniausių ir svarbiausių lietuviškųjų švenčių, švenčiama naktį iš birželio 23 į 24 d., žyminti vasaros saulėgrįžą – ilgiausią...

Netekties ženklai: ką reiškia keisti pojūčiai po artimojo mirties?

Kai netenkame artimo žmogaus, pasaulis tarytum sugriūva. Sielvartas gali būti toks stiprus, kad įprasta kasdienybė tampa nebeatpažįstama. Tuo laikotarpiu Po artimojo mirties daugelis žmonių...
---