Trečiadienis, 17 rugsėjo, 2025

Naujausi

Bulvių užkepėlė su sūrio plutele – sotus ir skanus garnyras

Paprastas ir skanus patiekalas pagal šį receptą.

Sudedamosios dalys:

  • Bulvės – 1 kg
  • Grietinė – 250 g
  • Sūris – 200 g
  • Svogūnai – 2 vnt.
  • Druska, pipirai – pagal skonį

Paruošimo eiga:

  1. Bulves virkite, kol suminkštės, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite 0,5 cm storio griežinėliais.
  2. Smulkiai supjaustykite svogūną ir apkepkite augaliniame aliejuje, kol taps skaidrus.
  3. Į riebalais pateptą kepimo indą sudėkite svieste pertrintas virtas bulves ir po to sluoksniuokite kepintus svogūnus. Apšlakstykite grietine ir pakartokite sluoksniavimus tokia pat tvarka. Jei norite, pridėkite keptų grybų arba maltos mėsos.
  4. Visus sluoksnius pasūdykite ir pabarstykite pipirais, o ant viršaus užbarstykite tarkuoto sūrio.
  5. Kepkite 180°C temperatūroje 30-35 minutes, kol patiekalas visiškai iškeps.

Gero apetito!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Zodiako ženklai, kuriuos rugsėjį ir spalį palies Veneros įtaka

Artėjant rugsėjui, Venera įeis į naują Zodiako ženklą, kas turės įtakos net aštuoniems Zodiako ženklams. Keturių jų laukia džiugūs įvykiai, o kiti keturi turėtų...

Tinkama kūno padėtis kraujospūdžio matavimui: kaip gauti tiksliausius rezultatus

Tikriausiai retai susimąstome apie savo kūno padėtį, kai matuojame kraujospūdį. Tačiau naujausi tyrimai rodo, kad būtent kūno laikysena gali lemti matavimo tikslumą. Netinkama kūno...

---