Trečiadienis, 17 rugsėjo, 2025

Naujausi

Bulvių užkepėlė su raugintais kopūstais ir obuoliais

Bulves mėgsta daugelis, tai produktas iš kurio galite pasigaminti skanų patiekalą ir tam nesugaišti visos dienos. Bulvių užkepėlė yra vienas iš jų.

Jums reikės:

  • Bulvių 1 kg
  • Druskos pagal skonį
  • Sviesto 50 g
  • Pieno 200 ml
  • Muskato riešuto žiupsnelis
  • Svogūno 2 vnt.
  • Raugintų kopūstų 500 g
  • Obuolių sulčių 100 ml
  • Augalinio aliejaus 2 šaukštai
  • Maltos paprikos ½ šaukšto
  • Lauro lapų 2 vnt
  • Džiuvėsėlių 80 g
  • Obuolių 2 vnt

Gaminimas:

Bulves nulupkite ir sudėkite virti į pasūdytą vandenį. Kai jos išvirs, įpilkite pieno ir sviesto, pagardinkite druska ir muskato riešutu ir sutrinkite iki košės.

1 svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepkite. Įpilkite obuolių sulčių, smulkiai pjaustytų obuolių ir lauro lapų ir troškinkite apie 10 minučių. Suberkite kopūstus ir troškinkite apie 5 minutes.

Sudėkite kopūstų masę į kepimo formą, ant viršaus uždėkite bulvių košę ir pašaukite 20 minučių į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę.

Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepkite aliejuje. Sumaišykite su džiuvėsėliais ir pakepinkite augaliniame aliejuje su saldžia (geriausia rūkytą) paprika. Kai bulvių užkepėlė iškeps pabarstykite ją džiuvėsėlių ir svogūnų mišiniu.

Bulvių užkepėlė

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Zodiako ženklai, kuriuos rugsėjį ir spalį palies Veneros įtaka

Artėjant rugsėjui, Venera įeis į naują Zodiako ženklą, kas turės įtakos net aštuoniems Zodiako ženklams. Keturių jų laukia džiugūs įvykiai, o kiti keturi turėtų...

Tinkama kūno padėtis kraujospūdžio matavimui: kaip gauti tiksliausius rezultatus

Tikriausiai retai susimąstome apie savo kūno padėtį, kai matuojame kraujospūdį. Tačiau naujausi tyrimai rodo, kad būtent kūno laikysena gali lemti matavimo tikslumą. Netinkama kūno...

---