Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Čeburėkus galima pasigaminti neminkant tešlos!

Ar žinojote, kad skanius čeburėkus galima iškepti ir neminkant tešlos?

Tie, kurie mėgsta sultingus ir skanius pyragus, turėtų atkreipti dėmesį į šį receptą. Juk patiekalas yra labai skanus. Norint jį paruošti, nereikia minkyti ir kočioti tešlos, tam skirti laiko ir sutepti daugybę indų, kaip paprastai būna, gaminant maistą.

Jums reikės:

  • Pitos arba lavašo
  • maltos mėsos arba sojų faršo, 500 g
  • svogūno, 1 vnt.
  • druskos, pipirų, augalinio aliejaus.

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimo eiga:

  1. Faršą būtina paruošti pagal skonį įdedant svogūnų ir prieskonių (jei ruošiate su sojų faršu, jį užplikykite ir palikite 15-20 min pabrinkti, tada nusunkite ir toliau ruoškite kaip įprastai ruoštumėte mėsą).
  2. Jums reikia paimti lavašo lapą ir iš jo iškirpti norimo dydžio apskritimus.
  3. Tada dėkite įdarą į lavašo vidurį ir užlenkite kraštus.
  4. Tokie pyragaičiai turi būti kepami aliejuje, kol pagels.
  5. Taip pat galite pakeisti įdarą savo nuožiūra. Pavyzdžiui, į jį galite įdėti mėgstamo sūrio, dalį mėsos keisti daržovėmis ir pan.
  6. Lavašą galima suvynioti į trikampį ir taip paruošti nedidelius vieno kąsnio pyragėlius su įdaru pagal skonį.
  7. Telieka mėgautis šio paprasto patiekalo skoniu ir sultingumu! Puikiai tiks kaip užkandis, pagrindinis patiekalas prie salotų ar prie sriubos.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Produktai padidina pastojimo tikimybę: ką valgyti, kad pastotumėte natūraliai

Ką valgyti, norint padidinti pastojimo tikimybę, yra vienas aktyviausių klausimų forumuose ir porų, svajojančių apie vaiką, pokalbiuose. Pasirodo, mityba turi didelę reikšmę. Nepakeičiamas elementas sveikam...

Aštraus maisto nauda ir žala? Kas iš tikrųjų vyksta su organizmu

Aitriai padažai ir aitriosios paprikos jau seniai tapo neatsiejama daugelio kulinarinių receptų dalimi. Vieni neįsivaizduoja gyvenimo be pikantiško skonio, kiti – vengia aštraus maisto....
---