Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Aromatingas citrininis keksas su vyšniomis: maloni rūgštelė ir subtilus švelnumas

Puikus skanėstas bet kokiai progai!

Sudedamosios dalys:

Tešlai jums reikės:

  • Miltų – 1.75 stiklinės
  • Kepimo miltelių – 0.5 šaukštelio
  • Druskos – 0.5 šaukštelio
  • Sviesto – 8 šaukštų
  • Cukraus – 1.3 stiklinės
  • Citrinos žievelės – 2 šaukštų
  • Kiaušinių – 3 didelių vnt.
  • Pieno – 0.25 stiklinės
  • Citrinos sulčių – 3 šaukštelių
  • Džiovintų vyšnių – 1 stiklinės

Glajui:

  • Cukraus pudros – 0.75 stiklinės
  • Citrinos sulčių – 4.5 šaukštelio
  • Tarkuotos citrinos žievelės – 0.75 šaukštelio
  • Druskos – 1 žiupsnelio

Paruošimo eiga:

  1. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
  2. Atskirai 5 minutes plakite minkštą sviestą, cukrų ir citrinos žievelę.
  3. Po vieną įmuškite kiaušinius ir plakite po 1 minutę.
  4. Įmaišykite miltų mišinį, pieną ir citrinos sultis. Maišykite nedideliu greičiu elektrinio maišytuvo dubenyje.
  5. Vyšnias sumaišykite su dviem šaukštais miltų ir įmaišykite į tešlą.
  6. Supilkite tešlą į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą formą, ir išlyginkite.
  7. Kepkite 160°C temperatūroje 55-65 minutes ir patikrinkite, ar pyragas iškepęs, dantų krapštuku.
  8. Iškepus, leiskite atvėsti formoje apie 10 minučių.
  9. Tada išimkite iš formos ir atvėsinkite.
  10. Glajui išplakite cukraus pudrą, citrinos sultis, žievelę ir druską.
  11. Supilkite glajų ant pyrago ir palikite sustingti.

Gero apetito!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Produktai padidina pastojimo tikimybę: ką valgyti, kad pastotumėte natūraliai

Ką valgyti, norint padidinti pastojimo tikimybę, yra vienas aktyviausių klausimų forumuose ir porų, svajojančių apie vaiką, pokalbiuose. Pasirodo, mityba turi didelę reikšmę. Nepakeičiamas elementas sveikam...

Aštraus maisto nauda ir žala? Kas iš tikrųjų vyksta su organizmu

Aitriai padažai ir aitriosios paprikos jau seniai tapo neatsiejama daugelio kulinarinių receptų dalimi. Vieni neįsivaizduoja gyvenimo be pikantiško skonio, kiti – vengia aštraus maisto....
---