Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Pagal šį receptą paruoštos cukinijos tokios skanios, kad mėsos net nesinorės!

Jei jums patinka cukinijos, būtinai pasigaminkite jas, įdarytas su sūriu. Taip paruoštos cukinijos yra be galo skanios ir dar traškios viduje!

Sudėtis

  • 2 cukinijos
  • 2 kiaušiniai
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 2 šaukštai miltų arba krakmolo
  • 150 g sūrio
  • 1 šaukštas aliejaus
  • pipirai pagal skonį

Supjaustykite cukinijas tarsi knygeles. Padarykite pirmąjį pjūvį, palikdamas kelis mm iki galo, o antrą pjūvį darykite iki galo. Taip šie apskritimai bus sujungti viduryje.

Paruoškite įdarą ir tešlą. Įdarui sutarkuokite sūrį. Jei sūris yra pakankamai sūrus iš savęs, nereikia papildomai dėti druskos ant cukinijų. Tešlai sumuškite 2 kiaušinius, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį, išmaišykite, bet neplakite.

Cukinijas prikimškite tarkuotu sūriu ir užverkite.

Įdarytas cukinijas apvoliokite krakmole arba miltuose, pamerkite į tešlą ir sudėkite į gerai įkaitintą keptuvę. Kiekvieną pusę kepkite maždaug 1-1,5 min.

Cukinijas geriausia patiekti su baltuoju česnako padažu. Jį galite pasigaminti vos per kelias minutes.

Reikės:

  • 150 g grietinės
  • 20-30 g krapų
  • 2-3 skiltelės česnako
  • 1 žiupsnelio druskos

Krapus smulkiai supjaustykite, peiliu susmulkinkite kelias skilteles česnako arba jas išspauskite. Į grietinę pridėkite druskos ir žalumynų su česnaku. Viską gerai išmaišykite ir galite patiekti padažą kartu su cukinija!

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Produktai padidina pastojimo tikimybę: ką valgyti, kad pastotumėte natūraliai

Ką valgyti, norint padidinti pastojimo tikimybę, yra vienas aktyviausių klausimų forumuose ir porų, svajojančių apie vaiką, pokalbiuose. Pasirodo, mityba turi didelę reikšmę. Nepakeičiamas elementas sveikam...

Aštraus maisto nauda ir žala? Kas iš tikrųjų vyksta su organizmu

Aitriai padažai ir aitriosios paprikos jau seniai tapo neatsiejama daugelio kulinarinių receptų dalimi. Vieni neįsivaizduoja gyvenimo be pikantiško skonio, kiti – vengia aštraus maisto....
---