Šis cukinijų pyragas yra skanus sezoninis patiekalas, kurį lengva paruošti. Pagal šį receptą galite gaminti tiek kasdien, tiek šventėms.

Sudėtis:
1 cukinija

2 kiaušiniai
![]()
3 šaukštai miltų

3 šaukštai manų kruopų

1 morka

1 svogūnas

2 česnakai

žiupsnelis žalumynų

200 g grietinės (arba majonezo)

šaukštelis druskos

aliejus (kepimui)

Gaminimas:
Paruoškite reikiamus produktus. Pagal skonį galite pasirinkti naudoti grietinę ar majonezą.

Nulupkite cukiniją ir sutarkuokite stambia tarka.

Įberkite druskos ir leiskite pabūti 5 minutes, tada nupilkite sultis.

Į dubenį suberkite miltus ir manų kruopas. Išmaišykite.

Įmuškite kiaušinius ir vėl gerai išmaišykite.

Kepkite blynus per visą keptuvę, apkepindami iš abiejų pusių.

Iš nurodyto ingredientų kiekio išeina 5-6 vidutinio dydžio blynai.

Įdarui nulupkite svogūną, supjaustykite mažais kubeliais.

Nulupkite morkas. Stambiai sutarkuokite.

Pakepinkite svogūnus ir morkas nedideliame kiekyje augalinio aliejaus, kol suminkštės.

Į keptas daržoves išspauskite česnakus. Išmaišykite.

Susmulkinkite žalumynus.

Pradėkite sluoksniuoti pyragą. Blyną ištepkite grietine (ar majonezu).

Ant viršaus uždėkite 1-2 šaukštus daržovių įdaro. Išlyginkite.

Apibarstykite žalumynais. Sluoksniai kartojasi, kol išnaudojami visi blynai.

Ant viršutinio blyno nedėkite įdaro, tiesiog pabarstykite žalumynais. Leiskite pyragui pastovėti 30-40 minučių ir patiekite.

Skanaus!
