Cukinijų suktinukai su grybais ir sūriu: mažai kalorijų ir labai skanu!

Redaktorė Rasa
2 min. skaitymo

Atrodo labai gražiai ir skaniai, ilgą laiką išlieka švelnūs ir minkšti.

Ingredientai:

  • Cukinijos – 2 vnt.
  • Krapai – 20 g
  • Kiaušiniai – 4 vnt.
  • Miltai – 120 g
  • Druska pagal skonį
  • Pipirų mišinys – 1/2 arbatinio šaukštelio
  • Džiovinto česnako milteliai – 1 šaukštelis
  • Itališkų žolelių mišinys – 1 šaukštelis
  • Rūkytos maltos paprikos milteliai – 1 arbatinis šaukštelis
  • Pievagrybiai – 300 g
  • Kietasis sūris – 150 g

Paruošimas:

  1. Grybus supjaustykite plonais griežinėliais, tada kepkite aliejuje, kol suminkštės. Apibarstykite druska, pipirais ir kepkite, kol visas skystis išgaruos.
  2. Cukinijas sutarkuokite rupia tarka, įberkite druskos, išmaišykite ir palikite 5 minutes pastovėti, kad cukinijos išleistų savo sultis.
  3. Tada rankomis išspauskite susidariusias sultis, suberkite smulkintus krapus, prieskonius ir įmuškite kiaušinius, kruopščiai viską išmaišykite.
  4. Pabaigoje suberkite persijotus miltus, viską sumaišykite iki vientisos masės.
  5. Mišinį paskleiskite ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi, mentele išlyginkite ploną stačiakampio formos sluoksnį, 5–7 mm storio.
  6. Kepkite 200 C temperatūroje 20 minučių, kol suminkštės.
  7. Grybų įdarą tolygiai paskleiskite ant cukinijos paviršiaus, palikdami kelis centimetrus laisvos vietos.

Pabarstykite kietu sūriu, tarkuotu stambia tarka. Dalį sūrio palikite vėlesniam apibarstymui.

Tvirtai susukite į ritinėlį.

Cukinijos suktinuko viršų pabarstykite likusiu tarkuotu sūriu, kepkite 5-10 minučių, kol sūris ištirps.

Karštą cukinijos suktinuką supjaustykite gabaliukais, pabarstykite šviežiomis žolelėmis ir patiekite. Skanaus!

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *