Penktadienis, 2 gegužės, 2025

Naujausi

Armėniškas tortas „Mikado“. Jis nepalieka abejingų!

Jums reikės:

Biskvitui:

Miltai – 3 puodeliai

Kiaušiniai – 2 vienetai

Grietinė – 100 gramų

Cukrus – 100 gramų

Sviestas- 100 gramų

Kepimo milteliai – 0,5 šaukštelio.

Kremui:

Kondensuotas pienas – 0,5 skardinės (gali būti daugiau)

Grietinė – 400 gramų

Gaminimas:

Cukrų sumaišykite su sviestu, suberkite kiaušinius, grietinę ir soda. Palaipsniui suberkite miltus. Galite pridėti šiek tiek mažiau nei 3 stiklines.

Tešla turėtų gautis šiek tiek minkštesnė nei koldūnų. Pusvalandį palikite šaldytuve. Tešlą padalinkite į 12-15 gabalėlių ir plonai iškočiokite, jei reikia, įberdami miltų.

Patogiausia iškočioti tiesiai ant kepimo popieriaus. Prieš kepdami, keliose vietose šakute subadykite tešlą.

Kepkite pyragus 190 ° C temperatūroje, kol jie lengvai paruduos (apie 3–4 minutes). Nepersistenkite, kitaip pyragai bus sausi.

Kremui grietinę išplakite su virintu kondensuotu pienu. Saldumą ir tekstūrą galite reguliuoti įpildami daugiau kondensuoto pieno.

Kremas neturi būti nei tirštas, nei skystas. Jis turėtų likti vietoje, neištekėdamas ir tuo pačiu gerai išmirkydamas neutralius biskvitus.

Sutepkite tortą, užtepdami kremą ir ant šonų bei viršaus, galite papuošti kakava ar šokolado drožlėmis.

Palikite tortą kambario temperatūroje 3 valandas, tada perkelkite į šaldytuvą, geriausia per naktį.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Žemė nebelips prie kastuvo: paprasti sprendimai, kad būtų lengviau dirbti sode

Daržininkystės sezonas įsibėgėja, o antrąją gegužės dekadą sinoptikai prognozuoja lietingus orus. Po lietaus žemė tampa sunki ir limpanti prie įrankių, ypač kastuvo, todėl net...

Taro horoskopas 2025 m. gegužei: kam jau laikas pirkti didesnę piniginę

Gegužės mėnuo žada daug pokyčių, ypač finansų srityje. Taro kortos atskleidžia, kuriems Zodiako ženklams verta rizikuoti ir ieškoti naujų pajamų šaltinių, o kas turėtų...
---