Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Baltas tinginys: tik 4 ingredientai ir, žinoma, nereikia kepti!

Šį paprastą receptą įveikti gali kiekvienas – net ir pradedantis besisukioti virtuvėje konditeris. Iš išorės šis desertas atrodo paslaptingai, o jį prapjovę viduje rasite netvarkingą „plytų“ sieną, numūrytą iš skanių sausainių. Tai tradicinio tinginio variacija, kai vietoj tamsaus šokolado ar kakavos yra naudojamas baltasis šokoladas. Niekas negali atsispirti tokiam desertui!

Ingredientai:

  • Šokoladiniai sausainiai – 250 g
  • Baltasis šokoladas – 400 g
  • Grietinėlė 33 % – 200 ml
  • Pienas – 50 ml

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimo eiga:

  • Pirmiausia pasidarykime kremą. Puode įkaitinkite grietinėlę ir ištirpinkite joje baltąjį šokoladą.
  • Nuolat maišykite ingredientus, kad viskas virstų vientisa tolygia mase. Kai kremas bus paruoštas, nukelkite jį nuo ugnies.
  • Smulkiai sulaužykite 2 / 3 sausainių į gilų dubenį ir užpilkite 2 / 3 kremo, kuris jau yra šiek tiek pravėsęs.
  • Viską gerai išmaišome, kad kiekvienas sausainių gabalėlis būtų apvoliotas kremu.
  • Paruoškime formą, kurioje laikysime desertą. Pasirinkite tokį indą, kuris gerai išlaiko formą, jei indas ne silikoninis, vidų išklokite maistine plėvele, silikoniniu kilimėliu ar kepimo popieriumi.
  • Pradėkite formuoti desertą: likusius nesutrupintus sausainius pamirkykite piene ir dėkite ant formelės dugno.
  • Lygiai taip pat dėkite šlapius sausainius ant šoninių formos sienelių.
  • Tada sausainių ir grietinėlės mišinį sukrėskite į formą, kuri dabar yra pagaminta iš sausainių.
  • Išlyginkite ir šaukštu paspauskite visą masę, kad liktų kuo mažiau oro tarpų.
  • Deserto viršų uždenkite formos dangčiu arba, jei tokio neturite, lėkšte, silikoniniu kilimėliu, maistine plėvele. Delikatesą dėkite į šaldytuvą 1–1,5 valandos.
  • Kai tinginys sustings, išimkite jį iš šaldytuvo. Pašalinkite dangtį, apverskite desertą ant lėkštės ir išimkite iš formos.
  • Deserto viršų apipilkite likusiu kremu (jei kremas sustingo, galite jį šiek tiek pašildyti).
  • Išlyginkite paviršių ir dar valandai tinginį dėkite į šaldytuvą, kad kremas sustingtų. Po to galite išimti desertą ir patiekti jį ant stalo.
  • Skanaus!

 

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Produktai padidina pastojimo tikimybę: ką valgyti, kad pastotumėte natūraliai

Ką valgyti, norint padidinti pastojimo tikimybę, yra vienas aktyviausių klausimų forumuose ir porų, svajojančių apie vaiką, pokalbiuose. Pasirodo, mityba turi didelę reikšmę. Nepakeičiamas elementas sveikam...

Aštraus maisto nauda ir žala? Kas iš tikrųjų vyksta su organizmu

Aitriai padažai ir aitriosios paprikos jau seniai tapo neatsiejama daugelio kulinarinių receptų dalimi. Vieni neįsivaizduoja gyvenimo be pikantiško skonio, kiti – vengia aštraus maisto....
---