Trečiadienis, 1 spalio, 2025

Naujausi

Puikus kepinys prie arbatos: šokoladinis keksas su avietėmis

Ingredientai

  • Miltai – 250 g
  • Cukrus – 180 g
  • Kiaušiniai – 1 vnt.
  • Pienas – 175 ml
  • Druska – 3 g
  • Sviestas (riebus) – 60 g
  • Kakava – 75 g
  • Tamsus šokoladas – 90 g
  • Kepimo milteliai – 5 g
  • Avietės (galimos ir kitos uogos) – 300 g

Gaminimo eiga

Pieną išplakite su minkštu sviestu, tada įmuškite kiaušinį, druską ir švelniai išmaišykite iki vientisos masės.

Atskirai sumaišykite cukrų ir kakavą, suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais, išmaišykite. Sumaišykite skystį ir miltų mišinį iki vientisos masės. Šokoladą sulaužykite mažais gabalėliais ir sudėkite į tešlą.

Nuplautas ir nusausintas avietes apvoliokite miltuose ir suberkite į likusius ingredientus. Švelniai išmaišykite, kad nepažeistumėte uogų. Šaldytų aviečių atitirpinti nereikia!

Tešlą paskirstykite į riebalais išteptą formą. Kepkite 170°C temperatūroje 35 min. Išimkite gatavą pyragą ant lėkštės ir pabarstykite cukraus pudra.

Mėgaukitės su arbata!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kaip išvalyti graikinius riešutus be brangių prietaisų

Daugelis žmonių renkasi nuluptus graikinius riešutus, nors tai galima padaryti ir namuose, ypač naudojant specialias priemones, skirtas riešutų branduolių išėmimui. Tačiau egzistuoja keli paprasti...

Mėnulio horoskopas: ką galima ir ko nereikėtų daryti spalio 1-ąją

Mėnulis – ne tik nakties dangaus puošmena, bet ir artimiausias mūsų planetos palydovas, darantis didelę įtaką žmogaus gyvenimui. Mėnulio horoskopas padeda suprasti, kodėl tam...

---