Šeštadienis, 2 rugpjūčio, 2025

Naujausi

Puikus kepinys prie arbatos: šokoladinis keksas su avietėmis

Ingredientai

  • Miltai – 250 g
  • Cukrus – 180 g
  • Kiaušiniai – 1 vnt.
  • Pienas – 175 ml
  • Druska – 3 g
  • Sviestas (riebus) – 60 g
  • Kakava – 75 g
  • Tamsus šokoladas – 90 g
  • Kepimo milteliai – 5 g
  • Avietės (galimos ir kitos uogos) – 300 g

Gaminimo eiga

Pieną išplakite su minkštu sviestu, tada įmuškite kiaušinį, druską ir švelniai išmaišykite iki vientisos masės.

Atskirai sumaišykite cukrų ir kakavą, suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais, išmaišykite. Sumaišykite skystį ir miltų mišinį iki vientisos masės. Šokoladą sulaužykite mažais gabalėliais ir sudėkite į tešlą.

Nuplautas ir nusausintas avietes apvoliokite miltuose ir suberkite į likusius ingredientus. Švelniai išmaišykite, kad nepažeistumėte uogų. Šaldytų aviečių atitirpinti nereikia!

Tešlą paskirstykite į riebalais išteptą formą. Kepkite 170°C temperatūroje 35 min. Išimkite gatavą pyragą ant lėkštės ir pabarstykite cukraus pudra.

Mėgaukitės su arbata!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Zodiako ženklų suderinamumas: su kuo verta kurti ilgalaikius santykius?

Astrologija gali būti ne tik pramoga, bet ir naudingas įrankis geriau suprasti save bei kitus. Viena iš populiariausių astrologinių temų – zodiako ženklų suderinamumas,...

Kaip išeiti iš vidinio sąstingio: 8 veiksmingi būdai susigrąžinti gyvenimo džiaugsmą

Jaučiatės tarsi įstrigę – lyg gyvenimas nesugriuvo, bet ir nedžiugina? Tai gali būti vidinio sąstingio būsena. Ji dažnai apibūdinama kaip „pilkas laikotarpis“, kai viskas...

---