Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Paprastas varškės keksiukų receptas

Iki šiol mano mėgstamiausi naminiai kepiniai yra keksiukai. Sumaišau paprastą tešlą, pagal skonį dedu įdarą, išdėlioju formeles ir dedu į orkaitę. Gaminu įvairių skonių keksiukus: bananinius, šokoladinius, su vaisiais ar riešutais.

Bet jei mano šaldytuve yra varškės, būtinai gaminu šiuos varškės keksiukus su razinomis. Jie ypač švelnūs ir purūs, tirpsta burnoje. Dalinuosi su jumis nuostabiu, bet paprastu receptu!

Ingredientai

  • 200 g varškės
  • 2 valg. š. grietinės
  • 2 kiaušiniai
  • 2 valg. š. sviesto
  • 100 g kvietinių miltų
  • 100 g cukraus
  • 0,5 a. š. kepimo miltelių arba sodos
  • žiupsnelis druskos
  • razinos – pagal skonį
  • džiovinti abrikosai – pagal skonį

Gaminimo eiga

1. Sumaišykite visus ingredientus ir užmaišykite tešlą keksiukams.

2. Supilkite tešlą į formeles ir pašaukite į orkaitę 180°C temperatūroje apie 25 minutėms. Patikrinkite, ar iškepė, dantų krapštuku arba mediniu iešmeliu.

Jei norite, keksiukus galite papuošti cukraus pudra arba pabarstyti tarkuotu šokoladu. Skanėstas bus kaip tik pusryčiams ar prie arbatos. Taip pat dažnai kepu keksiukus, kai einu į svečius. Niekas neatsisakys tokios skanios dovanos!

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Produktai padidina pastojimo tikimybę: ką valgyti, kad pastotumėte natūraliai

Ką valgyti, norint padidinti pastojimo tikimybę, yra vienas aktyviausių klausimų forumuose ir porų, svajojančių apie vaiką, pokalbiuose. Pasirodo, mityba turi didelę reikšmę. Nepakeičiamas elementas sveikam...

Aštraus maisto nauda ir žala? Kas iš tikrųjų vyksta su organizmu

Aitriai padažai ir aitriosios paprikos jau seniai tapo neatsiejama daugelio kulinarinių receptų dalimi. Vieni neįsivaizduoja gyvenimo be pikantiško skonio, kiti – vengia aštraus maisto....
---