Penktadienis, 9 gegužės, 2025

Naujausi

Šio rudens hitas: burnoje tirpstantis moliūgų desertas

Suskubkite pagaminti, kol nesibaigė moliūgų sezonas!

Ingredientai

Desertui:

  • Moliūgai – 300 g,
  • Manų kruopos – 250 g,
  • Kefyras – 250 ml,
  • Cukrus – 150 g,
  • Kepimo milteliai – 1 a. š.,
  • 1 citrinos žievelė,
  • Sviestas.

Sirupui:

  • Cukrus – 100 g,
  • Vanduo – 100 ml,
  • 1 citrinos sultys.

Gaminimo eiga

Nuplautą ir nuluptą moliūgą sutarkuokite rupia tarka. Į moliūgą suberkite manų kruopas, cukrų, supilkite kefyrą ir suberkite kepimo miltelius bei citrinos žievelę. Išmaišykite.

Gautą masę paskirstykite sviestu išteptoje formoje. Paviršių išlyginkite ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 30–35 minutes.

Kol biskvitas kepa, paruoškite sirupą. Į puodą supilkite vandenį, suberkite cukrų ir supilkite citrinos sultis. Viską užvirkite ir gerai išmaišykite, kad cukrus ištirptų.

Iškepusį pyragą užpilkite karštu sirupu ir palikite atvėsti.

Patiekite su šaukšteliu grietinės ar plaktos grietinėlės, galite pabarstyti džiovintais vaisiais ar riešutais.

Skanaus!

 

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Saldus vasaros džiaugsmas: kaip sėti ir auginti arbūzus savo rankomis

Arbūzas – tai ne tik gaivinantis vasaros skanėstas, bet ir tikras vitaminų bei mineralų šaltinis. Nors dažnai manoma, kad arbūzus auginti sudėtinga, laikantis tam...

Tylusis žudikas: štai ką turite žinoti apie kiaušidžių vėžio simptomus

Kiaušidžių vėžys – sunkiai atpažįstama, bet viena pavojingiausių onkologinių ligų, kasmet nusinešanti šimtus tūkstančių moterų gyvybių visame pasaulyje. Ši liga neretai lieka nepastebėta iki...
---