Pirmadienis, 16 birželio, 2025

Naujausi

Naminis šokoladas be cukraus. Sveikas ir skanus desertas

Priklausomybė nuo šokolado nėra pati blogiausia. Subtilūs konditerijos šedevrai – šokoladiniai pyragaičiai ir net paprasta šokolado plytelė gali išvesti iš proto kiekvieną. Tokiems saldumynų mėgėjams paruošėme originalų receptą. Perskaitykite straipsnį, kad sužinotumėte, kaip gaminamas naminis šokoladas be cukraus.

šokoladas

Naminis šokoladas

Daugelis namų šeimininkių laikosi principo, kad geriau viską gaminti pačioms, nei pirkti parduotuvėje. Jei esate viena iš jų, tada naminio šokolado receptas yra tikra dovana jums. Galų gale, jūs galite atidžiai pasirinkti kiekvieną ingredientą ir pagaminti kokybišką produktą.

Dėl šios priežasties šokoladas gaunasi ne tik skanus, bet ir sveikas. Juk jame nėra kvapiųjų medžiagų ir kitų chemikalų, kurių dedama į parduotuvėse esančius gaminius.

Jums reikės:

  • 200 g nesmulkintos kakavos
  • 100 g kakavinio sviesto
  • 5 arbatinių šaukštelių stevijos, medaus ar kito saldiklio pagal skonį
  • 3 g šokolado tirštiklio
  • riešutų ir džiovintų vaisių pagal skonį

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimas:

Smulkiai supjaustykite kakavą, kad susidarytų trupiniai ir suberkite į gilų dubenį. Kakavą galite ištirpinti garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje. Rekomenduojame rinktis pirmąjį metodą, nes taip galėsite valdyti visą procesą.

šokoladas

Kakavinį sviestą smulkiai supjaustykite ir suberkite į ištirpdytą kakavą. Sviestą sudėkite, kai kakava jau pilnai ištirpusi. Visą šią masę išmaišykite. Šokoladinės masės kaitinimo temperatūra neturi viršyti 45 laipsnių.

Po to jau galima dėti saldiklį. Sumaišykite jį su šokoladine mase ir paragaukite. Jei reikia, įpilkite dar saldiklio.

Išimkite šokolado masę iš garų vonelės ir atvėsinkite iki 34 laipsnių. Kol šokoladas vėsta, paruoškite jam formeles. Jos gali būti bet kokios: šokolado plytelės, žvaigždės, kriauklės ar bet kokios kitos formos. Nuvalykite jų paviršių alkoholiu.

šokoladas

Dabar pereikite prie tirštinimo. Į šokolado masę įmaišykite tirštiklį. Tada viską dar kartą gerai išmaišykite ir supilkite gautą masę į paruoštas formeles. Šiame etape šokoladą galite papuošti riešutais ir džiovintais vaisiais. Tada sudėkite formeles į šaldytuvą, kad šokoladas sustingtų.

Kai šokoladas visiškai sustings, jį galima išimti iš formos ir ragauti.

Visą gaminimo eigą galite pamatyti žemiau pateiktame vaizdo įraše.

Natūralus naminis šokoladas skoniu nėra panašus į parduotuvėje pirktą šokoladą. Jis gaunasi daug skanesnis, o kvapo tiesiog neįmanoma apibūdinti žodžiais. Pabandykite pasigaminti patys ir tuo įsitikinsite. Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

3 nagų lako atspalviai, kurių turėtumėte atsisakyti, sulaukusios 50 metų

Vyresniame amžiuje nagams reikia ypatingos priežiūros. Kad nagų plokštelė būtų kuo ilgiau sveika, rinkitės švelnius atspalvius, kuriuose nėra stiprių chemikalų. Manikiūro meistrės visada jums...

Pirmadienio horoskopas (birželio 16 d.)

Jaučiate kosminę energiją ore? Šiandien gali būti lemiamas pokytis! 🌠 Sužinokite, kaip žvaigždės jums išsirikiuoja ir ką turite žinoti, kad maksimaliai išnaudotumėte tai. ♒ Vandenis...
---