Sekmadienis, 10 rugpjūčio, 2025

Naujausi

Fantastiškas 3 spalvų pyragas, paruoštas be kepimo ir be želatinos. Šį receptą naudosite dažnai!

Neįprastas pyragas su apelsinų sultimis, kakava ir kokoso drožlėmis, paruoštas pagal „YouTube“ kanalo receptą, be jokio kepimo orkaitėje ir be želatinos, o tik iš pačių paprasčiausių ingredientų. Jis yra labai subtilus, skanus ir pakankamai saldus. Tiesiog tirpsta burnoje!

Jums reikės:

  • 500 ml apelsinų sulčių (iš pakelio arba šviežiai spaustų)
  • 45 g kukurūzų krakmolo (4 šaukštų)
  • 220 g balto cukraus (12 šaukštų)
  • 1 litro pieno
  • 140 g manų kruopų (9 šaukštų)
  • 2 šaukštų kakavos miltelių
  • 2 šaukštų kokoso drožlių
  • 25 g sviesto (didelio šaukšto)
  • 10 g vanilinio cukraus

Pyragą paruoškite silikoninėje formoje, skirtoje pyragams kepti, kuri turi būti 1,5 litro tūrio.

Bet jūs galite naudoti bet kokią formą – metalinį, stiklinį ar paprastą dubenį – bet pirmiausia jį ištepkite paprastu saulėgrąžų aliejumi.

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimo eiga:

Pirmiausia paruoškite apelsinų sluoksnį: apelsinų sultis supilkite į puodą su storu dugnu. Įpilkite 50 g cukraus ir kukurūzų krakmolo. Labai gerai išmaišykite, kad neliktų jokių krakmolo gabalėlių.

Gautą mišinį nuo užvirimo momento virkite dar 1 minutę, ant silpnos ugnies ir nuolat vis pamaišant.

Visas mišinys turi sutirštėti.

Supilkite gautą pudingą į gilią formą. Tolygiai paskirstykite.

Leiskite atvėsti iki kambario temperatūros.

Paruoškite pieno sluoksnį: į puodą storu dugnu supilkite šaltą pieną.

Suberkite manų kruopas, 170 g cukraus, vanilinį cukrų ir kokoso drožles.

Gerai išmaišykite.

Mišinį virkite maždaug 1 minutę nuo užvirimo pradžios, nuolat maišydami ant silpnos ugnies.

Mišinys turi pakankamai sutirštėti.

Nukelkite nuo ugnies ir įdėkite sviesto. Sumaišykite.

Pusę gautos formos įpilkite į formą ir tolygiai paskirstykite ant oranžinio sluoksnio.

Į likusį mišinį įpilkite kakavos miltelių.

Maišykite iki vientisos masės.

Tolygiai paskirstykite ant balto sluoksnio.

Leiskite desertui atvėsti iki kambario temperatūros, tada uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai 3-4 valandoms, kol visiškai atvės.

Tada išimkite iš šaldytuvo ir plonu peiliu atsargiai atskirkite nuo formos kraštų.

Tada atsargiai apverskite jį į lėkštę.

Gero apetito!

Vaizdo medžiaga:

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Sekmadienio meilės horoskopas (rugpjūčio 10 d.): du Zodiako ženklai pasiruošę žaviems romantiškiems atradimams!

Norite paversti šiandieną nepaprasta diena? Pasinaudokite kosminių patarimų vadovu, kad sužinotumėte kaip! 🌟 Šiandienos horoskopas yra jūsų bilietas į fantastišką dieną. Skaitykite toliau žemiau....

Vasaros priežiūra šilumą mėgstantiems augalams: kaip užauginti gausų derlių

Vasarą šilumą mėgstantys augalai, tokie kaip pomidorai, baklažanai ir paprikos, reikalauja ypatingos priežiūros, kad galėtumėte pasiekti gausų ir sveiką derlių. Sodininkė ir tinklaraštininkė pasidalino...
---