Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Skanūs grietininiai keksiukai su traškia plutele ir karameliniu kremu

Ingredientai

  • Miltai – 240 g
  • Cukrus – 180 g
  • Grietinė – 130 g
  • Sviestas – 110 g
  • Kiaušinis – 2 vnt.
  • Kepimo milteliai – 1 šaukštelis su kaupu
  • Vanilės esencija – pagal skonį
  • Druska – 2 žiupsneliai
  • Kreminio sūrio – 200 g
  • Kondensuoto pieno – 170 g virtas

Gaminimo eiga

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros.
  2. Dubenyje sumaišykite sausus ingredientus: kvietinius miltus, cukrų ir druską, persijotus su kepimo milteliais.
  3. Tada sudėkite minkštą sviestą, vanilės esenciją, grietinę ir kiaušinius.
  4. Viską sumaišykite mikseriu. Tešlą paskirstykite į formeles.
  5. Kepkite apie 20–25 minutes. Leiskite keksiukams 10 minučių pastovėti formoje ir atsargiai išimkite. Kremas: sumaišykite kreminį sūrį ir virtą kondensuotą pieną.
  6. Kremą sudėkite į maišelį su antgaliu ir ant kiekvieno keksiuko formuokite po kepurėlę.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Produktai padidina pastojimo tikimybę: ką valgyti, kad pastotumėte natūraliai

Ką valgyti, norint padidinti pastojimo tikimybę, yra vienas aktyviausių klausimų forumuose ir porų, svajojančių apie vaiką, pokalbiuose. Pasirodo, mityba turi didelę reikšmę. Nepakeičiamas elementas sveikam...

Aštraus maisto nauda ir žala? Kas iš tikrųjų vyksta su organizmu

Aitriai padažai ir aitriosios paprikos jau seniai tapo neatsiejama daugelio kulinarinių receptų dalimi. Vieni neįsivaizduoja gyvenimo be pikantiško skonio, kiti – vengia aštraus maisto....
---