Paprasti trapios tešlos sausainiai prie arbatos

Redaktorė K.
1 min. skaitymo

Ingredientai

  • miltai – 450 g,
  • kiaušiniai – 2 vnt.,
  • cukrus – 100 g,
  • vanilinis cukrus,
  • augalinis aliejus – 120 g,
  • medus – 1 valgomasis šaukštas,
  • kepimo milteliai – 8 g,
  • soda – 1/4 šaukštelio.

Gaminimo eiga

Miltus persijokite su kepimo milteliais, suberkite likusius ingredientus, suminkykite minkštą ir elastingą tešlą.

Tešlą plonu sluoksniu iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo. Sausainius išpjaukite sausainių formele ar konditeriniu ratuku.

Sudėkite sausainius ant kepimo skardos, padengtos pergamentu ar silikoniniu kilimėliu. Viršų aptepkite kiaušiniu ir, jei norite, pabarstykite cukrumi ir smulkintais riešutais.

Kepkite 180ºC temperatūroje 10–15 min.

Skanios arbatos!

TAGGED:
Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *