Ketvirtadienis, 18 rugsėjo, 2025

Naujausi

Paprasti trapios tešlos sausainiai prie arbatos

Ingredientai

  • miltai – 450 g,
  • kiaušiniai – 2 vnt.,
  • cukrus – 100 g,
  • vanilinis cukrus,
  • augalinis aliejus – 120 g,
  • medus – 1 valgomasis šaukštas,
  • kepimo milteliai – 8 g,
  • soda – 1/4 šaukštelio.

Gaminimo eiga

Miltus persijokite su kepimo milteliais, suberkite likusius ingredientus, suminkykite minkštą ir elastingą tešlą.

Tešlą plonu sluoksniu iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo. Sausainius išpjaukite sausainių formele ar konditeriniu ratuku.

Sudėkite sausainius ant kepimo skardos, padengtos pergamentu ar silikoniniu kilimėliu. Viršų aptepkite kiaušiniu ir, jei norite, pabarstykite cukrumi ir smulkintais riešutais.

Kepkite 180ºC temperatūroje 10–15 min.

Skanios arbatos!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Oro gaivikliai: rizikos ir saugus naudojimas namuose

Daugelis siekia, kad namai kvepėtų maloniai, todėl dažnai naudojami oro gaivikliai – purškikliai, difuzoriai ar automatiniai atomizatoriai. Tačiau ar tokie „kvapai“ yra saugūs sveikatai?...

Neištikimiausi Zodiako ženklai: aistros, laisvė ir jėga

Santykiai su kai kuriais Zodiako ženklais nėra ramūs ir nuspėjami. Jie palieka žymę širdyje – tarsi randą ar tatuiruotę, kuri lieka visam gyvenimui. Šiame...

---