Paprasti sausainiai „Sraigė“ su kefyru

Redaktorė K.
1 min. skaitymo

Ingredientai

  • kefyras – 150 ml,
  • kiaušinis – 1 vnt.,
  • druska – 1 žiupsnelis,
  • cukrus – 3 šaukštai,
  • augalinis aliejus – 70 ml,
  • kepimo milteliai – 1 šaukštelis,
  • miltai – 380–400 g,
  • pabarstymui – 3 šaukštai cukraus.

Gaminimo eiga

  1. Sumaišykite kefyrą, kiaušinį, cukrų, druską ir sviestą. Tada suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius. Tešla turi šiek tiek lipti prie rankų. Įdėkite daugiau miltų, jei reikia.
  2. Palikite tešlą ant stalo 20 minučių. Tešlą padaliname į mažus rutuliukus, kiekvieną rutuliuką iškočiojame į „gyvatėlę“, o tada susukame į „sraigę“.
  3. Sausainius paskirstome ant kepimo skardos, padengtos silikoniniu kilimėliu, ant viršaus pabarstome cukraus ir kepame 180°C temperatūroje 25 minutes.

Skanaus!

Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *