Ketvirtadienis, 18 rugsėjo, 2025

Naujausi

Paprasti sausainiai „Sraigė“ su kefyru

Ingredientai

  • kefyras – 150 ml,
  • kiaušinis – 1 vnt.,
  • druska – 1 žiupsnelis,
  • cukrus – 3 šaukštai,
  • augalinis aliejus – 70 ml,
  • kepimo milteliai – 1 šaukštelis,
  • miltai – 380–400 g,
  • pabarstymui – 3 šaukštai cukraus.

Gaminimo eiga

  1. Sumaišykite kefyrą, kiaušinį, cukrų, druską ir sviestą. Tada suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius. Tešla turi šiek tiek lipti prie rankų. Įdėkite daugiau miltų, jei reikia.
  2. Palikite tešlą ant stalo 20 minučių. Tešlą padaliname į mažus rutuliukus, kiekvieną rutuliuką iškočiojame į „gyvatėlę“, o tada susukame į „sraigę“.
  3. Sausainius paskirstome ant kepimo skardos, padengtos silikoniniu kilimėliu, ant viršaus pabarstome cukraus ir kepame 180°C temperatūroje 25 minutes.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Oro gaivikliai: rizikos ir saugus naudojimas namuose

Daugelis siekia, kad namai kvepėtų maloniai, todėl dažnai naudojami oro gaivikliai – purškikliai, difuzoriai ar automatiniai atomizatoriai. Tačiau ar tokie „kvapai“ yra saugūs sveikatai?...

Neištikimiausi Zodiako ženklai: aistros, laisvė ir jėga

Santykiai su kai kuriais Zodiako ženklais nėra ramūs ir nuspėjami. Jie palieka žymę širdyje – tarsi randą ar tatuiruotę, kuri lieka visam gyvenimui. Šiame...

---