Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Tortas „Chalva”- prabangus šventinio stalo akcentas!

Paprasta tortas „Chalva” seniai žinomas tarp Lenkijos namų šeimininkių. Jis paruošiamas greitai, visada pavyksta. Tačiau jo skonis yra tikrai nepakartojamas.

Jei jums patinka desertai, šis receptas turi visas galimybes tapti jūsų mėgstamiausiu!

Tortas „Chalva”

Tortas „chalva"

Tortas paruošiamas trimis etapais.

Biskvitui jums reikės:

  • 100 g kvietinių miltų
  • 150 g cukraus
  • 5 kiaušinių
  • 70 g kakavos

Atskirkite trynius nuo baltymų ir juos išplakite su cukrumi iki tirštos, stabilios masės. Kai pasieksite stabilias viršūnes, lėtai ir po vieną sudėkite likusius trynius, švelniai plakdami.

Tortas „chalva"

Miltus, sumaišytus su kakava ir kepimo milteliais, išsijokite ir supilkite į kiaušinių mišinį. Išmaišykite mentele, supilkite tešlą į formą, padengtą kepimo popieriumi, ir kepkite 40 minučių 170 laipsnių temperatūroje.

Antram biskvitui reikės:

  • 2 šaukštų krakmolo
  • 15 g kvietinių miltų
  • 4 baltymų
  • 100 g cukraus
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 150 g sezamo sėklų

Atskirkite baltymus nuo trynių ir plakite, kol susidarys tirštos putos. Tada įpilkite šiek tiek nuo 100 g cukraus ir plakite iki stabilios smailės.

Tortas „chalva"

Baltymų masę sumaišykite su kepimo milteliais, krakmolu, miltais ir sezamo sėklomis. Sudėkite masę į formą, padengtą kepimo popieriumi, ir kepkite pyragą 30 minučių 160 laipsnių temperatūroje.

Kremui reikės:

  • 500 ml pieno
  • 2 šaukštų krakmolo
  • 3 šaukštų kvietinių miltų
  • 100 g cukraus pudros
  • 4 trynių
  • 100 g sviesto
  • 200 g chalvos

Kol antrasis biskvitas kepa, paruoškite kremą. Pieną sumaišykite su krakmolu, miltais, cukraus pudra, keturiais tryniais, likusiais nuo sezamo biskvito, ir virkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės.

Tortas „chalva"

Kai mišinys atvės, sudėkite į jį suminkštinto sviesto. Plakite masę iki baltumo, tada suberkite susmulkintą chalvą ir vėl plakite. Kremas paruoštas!

Dabar, kai visi torto komponentai yra paruošti, belieka tik jį surinkti. Kakavinį biskvitą perpjaukite į dvi dalis, pirmiausia įdėkite vieną iš jų, sutepkite kremu. Uždėkite sezamo biskvitą ant kremo, dar kartą išplakite kremą ir uždėkite antrą likusį biskvitą. Ant viršaus sutepkite pyragą likusiu kremu, pabarstykite kakava ir pastatykite į šaldytuvą kelioms valandoms.

Tortą reikia gerai išmirkyti. Dar geriau bus, jei jis bus laikomas šaldytuve iki patiekiant. Viršus galite papuošti sezamo sėklomis, riešutais ar šokolado drožlėmis. Tikimės, kad jums patiko receptas!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Aštraus maisto nauda ir žala? Kas iš tikrųjų vyksta su organizmu

Aitriai padažai ir aitriosios paprikos jau seniai tapo neatsiejama daugelio kulinarinių receptų dalimi. Vieni neįsivaizduoja gyvenimo be pikantiško skonio, kiti – vengia aštraus maisto....

Mėnesio horoskopas (2025 m. gegužė): Vienas zodiako ženklas susiduria su karjeros kliūtimis, o kitas atranda netikėtas meilės galimybes.

Jaučiate kosmines vibracijas šį mėnesį? Leiskite žvaigždėms vadovauti kiekvienam jūsų žingsniui su šio mėnesio horoskopu! 🌺 Tyrinėkite savo asmeninį astrologinį patarimą čia. ♒ Vandenis...
---