Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Tortas, kurio nereikia kepti – puikus receptas smaližiams

Šokoladą mėgsta daugelis, tačiau ne kiekvienas turi pakankamai laiko ir kantrybės, kad galėtų pasigaminti skanų šokoladinį tortą. Tačiau smaližiams išeitis yra – šio šokoladinio torto ne tik nereikia kepti, bet jam nereikia nei kiaušinių, nei pieno!

Jum reikės (ingredientų kiekis nurodytas 23 cm skersmens kepimo formai):

220 g miltų (1 ½ stiklinės)

85 g nesaldintų kakavos miltelių ( ⅔ stiklinės)

150 g cukraus pudros (¾ stiklinės)

3 a.š. kepimo miltelių

130 g aliejaus (½ stiklinės)

550 g karšto vandens (1 ¾ stiklinės)

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Paruošimas:

Visus birius produktus išsijokite per sietą, tuomet supilkite karštą vandenį ir išmaišykite viską iki vientisos masės.

Išsirinkite indą, kurį galima dėti į mikrobangų krosnelę ir jo apačią išklokite kepimo popieriumi.

Supilkite tešlą į indą ir dėkite į mikrobangų krosnelę. Svarbu paminėti, kad kepimo trukmė priklauso nuo dydžio ir medžiagos, iš kurios yra pagaminta kepimo forma. 

Po 3 minučių išimkite pyragą iš mikrobangų krosnelės ir su mediniu smeigtuku patikrinkite jo konsistenciją. Kartais pyrago šonai jau gali būti tvirti, bet vidus – skystas. Kepkite ir tikrinkite pyragą tol, kol jis sukietės.

Išėmus iš krosnelės iškepusį pyragą, apverskite jį ir nuimkite kepimo popierių. Tuomet ant viršaus užpilkite norimą glajų.

Viskas, tortu jau galite vaišinti savo draugus! Skanaus!

Video pamoka:

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Produktai padidina pastojimo tikimybę: ką valgyti, kad pastotumėte natūraliai

Ką valgyti, norint padidinti pastojimo tikimybę, yra vienas aktyviausių klausimų forumuose ir porų, svajojančių apie vaiką, pokalbiuose. Pasirodo, mityba turi didelę reikšmę. Nepakeičiamas elementas sveikam...

Aštraus maisto nauda ir žala? Kas iš tikrųjų vyksta su organizmu

Aitriai padažai ir aitriosios paprikos jau seniai tapo neatsiejama daugelio kulinarinių receptų dalimi. Vieni neįsivaizduoja gyvenimo be pikantiško skonio, kiti – vengia aštraus maisto....
---