Ketvirtadienis, 29 gegužės, 2025

Naujausi

Varškės ir aguonų desertas, kuriam nereikia ruošti tešlos!

Ingredientai

  • 2 dideli lavašo lapai
  • 100 g aguonų
  • 300 g varškės
  • 2 kiaušiniai
  • 50 g cukraus

Gaminimas

Aguonas keletą minučių pavirkite. Tada nukoškite, sumaišykite jas su varške, cukrumi ir kiaušiniais (vieną trynį atskirkite ir palikite vėlesniam laikui).

Masę gerai sumaišykite elektriniu maišytuvu.

Įdarą paskirstykite ant lavašo lapų ir suvyniokite į ritinėlius. Viršų aptepkite atidėto kiaušinio trynio plakiniu.

Suktinukus perkelkite ant kepimo popieriumi ar silikoniniu kilimėliu padengtos kepimo skardos ir pašaukite į 180 laipsnių orkaitę. Kepkite apie 15 minučių arba kol gražiai apskrus.

Gaminimo eigą galite rasti šiame vaizdo įraše:

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Pirmas labai svarbus agurkų tręšimas. Jie greitai augs ir užaugins didelį derlių!

Kad namuose auginami agurkai duotų gausų derlių ir skanius vaisius, reikia juos tinkamai prižiūrėti. Agurkų tręšimas – vienas svarbiausių darbų darže, jei siekiate gausaus...

Saldų arbūzą atpažinsite pagal šį vieną požymį. Atkreipkite į tai dėmesį!

Po braškių, arbūzas yra antrasis pagal populiarumą vaisius. Jis ne tik turi daug vitaminų, bet ir labai gaivina karštomis dienomis. Papasakosime, kaip išsirinkti gerą...
---