Sekmadienis, 4 gegužės, 2025

Naujausi

Vyniotinis su varške: desertas be didelio vargo!

Tikras skanėstas!

Ingredientai

  • sausainiai – 500 g,
  • sviestas – 100 g,
  • kondensuotas pienas – 1 skardinė,
  • kakava – 2 šaukštai,
  • varškė – 300 g,
  • grietinė – 2 šaukštai,
  • cukrus – 2 šaukštai.

Gaminimo eiga

Sausainius sutrinkite į trupinius maisto smulkintuvu arba rankomis (su kočėlu ir maišeliu). Į trupinius suberkite kakavą, supilkite sviestą ir kondensuotą pieną. Gerai išmaišykite iki vientisos masės.

Masę paskirstykite ant maistinės plėvelės (po maistine plėvele galite pasitiesti bambukinį kilimėlį), išlyginkite į stačiakampio formą. Varškę išplakite su grietine ir cukrumi. Plonu sluoksniu tepkite ant pagrindo.

Tvirtai susukite vyniotinį ir dėkite į šaldytuvą 40–50 min., tada išimkite ir supjaustykite porcijomis.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Geriausios uogos, skatinančios greitą ir lengvą svorio metimą

Avietės – ne tik skanios uogos, bet ir efektyvus pagalbininkas kovojant su antsvoriu. Jos turi mažai kalorijų ir daug antioksidantų, kurie skatina medžiagų apykaitą...

Rožių karalienės Lietuvos soduose: geriausios veislės ir jų ypatybės

Rožės – neabejotinai vienos populiariausių ir mylimiausių gėlių pasaulyje. Rožių grožis, kvapas ir spalvų įvairovė pavergia kiekvieno sodininko širdį. Lietuvoje, nors ir ne visada...
---