Pirmadienis, 14 liepos, 2025

Naujausi

Neišmeskite arbūzų žievelės: galite pasigaminti skanų desertą

Arbūzas yra tikras vasaros vaisius, tačiau ar žinojote, kad iš jo žievės galite pasigaminti labai skanią uogienę, kuri primena marmeladą arba arbūzų skonio guminukus?

Jums reikės 1,5 kg arbūzo žievės. Ją supjaustykite mažais gabalėliais ir sudėkite į dubenį. Tuomet pabarstykite 2 šaukštais sodos, užpilkite vandeniu, uždenkite dangčiu ir palikite per naktį.

Ryte nuplaukite žieveles po tekančiu vandeniu ir perkelkite į puodą, užpilkite vandeniu ir virkite 10 minučių.

Į kitą puodą įdėkite 500-800 g cukraus (pagal skonį) ir užpilkite litru vandens. Tuomet sudėkite išvirusias žieveles. Vėl užvirinkite vandenį ir sumažinkite ugnį. Virkite tol, kol žievelės taps permatomos, o sirupas sutirštės. Pabaigoje įspauskite pusės citrinos sulčių.

Uogienę sudėkite į švarius bei sausus stiklainius ir mėgaukitės!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Pirmadienio Ha-Ha horoskopas (liepos 14 d.): Trijų zodiako ženklų laukia pašėlęs romantikos ir pinigų viesulas!

Pasiruošę suderinti savo dieną su kosmosu? Šiandienos horoskopas atskleidžia galingas įžvalgas, kurios gali viską pakeisti! 🌌 Panirkite į savo astrologinį vadovą žemiau. ♒ Vandenis...

Liaudies pastebėjimai, kurie vasarą žada pinigus, sėkmę ir meilę

Vasaros sezonas – veiksmo metas, kai laukiame stebuklo ir naujų teigiamų pokyčių. Liaudies išmintis padės nepraleisti savo laimės. Mūsų protėviai atidžiai stebėjo viską, kas vyksta...
---