Labai skani ir kvapni duona pagal seną šeimos receptą: ilgai nesugenda!

Redaktorė Rasa
1 min. skaitymo

Aromatas pasklis po visus namus, joks kepinys nekvepia taip, kaip šis.

Sudedamosios dalys:

  • Virintas vanduo – 0,5 litro
  • Šviežios mielės – 50 g
  • Cukrus – 1 valgomasis šaukštas
  • Druska – 2 šaukšteliai
  • Saulėgrąžų aliejus – 2 valgomieji šaukštai
  • Kiaušinis – 1 vienetas
  • Miltai – 6-7 stiklinės

Gaminimo eiga:

  1. Sudėkite visus ingredientus į šiltą vandenį ir užminkykite nelipnią tešlą.
  2. Tešlą sudėkite į riebalais išteptą formą (forma turi būti dvigubai aukštesnė už tešlos tūrį).
  3. Uždenkite tešlą rankšluosčiu ir palikite 20 minučių ant stalo, tada vienai valandai įdėkite į šaldytuvą. Iš karto įdėkite duoną į įkaitintą orkaitę ir kepkite 180°C temperatūroje apie valandą.
  4. Išimkite paruoštą duoną iš orkaitės ir 5 minutes vėsinkite formoje, o po to išimkite, patepkite sviestu ir uždenkite rankšluosčiu.

Gero apetito!

TAGGED:
Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *