Penktadienis, 25 liepos, 2025

Naujausi

Ypatingai greitai paruošiamos duonos receptas: nereikės ilgai minkyti ir kildinti!

Išbandę šį receptą, jūs daugiau nebeisite į kepyklėlę pirkti gardžios duonos! Kai per pirmąją pandemijos bangą ieškojau naminės duonos recepto, šis receptas mane labai sudomino. Juo „Facebook“ paskyroje pasidalino kepyklėlę turinti vokiečių kepėja, kuri taip norėjo padėti žmonėms, ieškantiems tobulo duonos, kurią kiekvienas galėtų pasigaminti namuose, recepto. Pabandžiau, ir nuo tada kepu šią duoną kas antrą dieną!

Net ir ilgai nekildinant, duona būna nuostabiai greitai paruošiama, traški ir skani. Tiesiog kol orkaitė įšils, reikia jai leisti pakilti!

Jums reikės:

  • 1 kg paprastų miltų
  • 600 ml drungno vandens
  • 40 g šviežių mielių
  • 1 valgomojo šaukšto druskos
  • 1 šaukštelio cukraus pudros
  • Kmynų sėklų
  • 1 šaukštelio maltų juodųjų pipirų

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimo eiga:

Pirmiausia paruoškite raugą.

Klasikiniu būdu jis gaminamas iš mielių, cukraus pudros ir šilto vandens.

Palikite raugą pakilti, kol atskirame dubenyje sumaišysite sausus ingredientus: 800 g paprastų miltų (likusius panaudokite pabarstymui), druską ir juoduosius pipirus.

Į kitą atskirą dubenį supilkite drungną vandenį ir lėtai supilkite paruoštą raugą.

Palaipsniui į mišinį suberkite sausus ingredientus.

Minkykite tešlą tol, kol ji nebelips prie dubens.

Tešlos konsistencija turi būti minkšta ir elastinga.

Kadangi iš tokio kiekio ingredientų galima iškepti du gražius duonos kepaliukus, padalykite tešlą į dvi lygias dalis.

Pabarstykite lentą likusiais miltais ir suformuokite norimos formos du kepaliukus.

Ant kepimo skardos uždėkite kepimo popieriaus.

Paruoštus ir lengvai miltais pabarstytus duonos kepaliukus sudėkite ant kepimo skardos, apdenkite rankšluostuku ir palikite pakilti maždaug 15 minučių.

Tuo tarpu įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros.

Kai orkaitė bus paruošta ir karšta, atidenkite audinį, visą duoną aptepkite drungnu vandeniu, sumaišytu su trupučiu druskos, pabarstykite kmynais ir dėkite į orkaitę, ir kepkite lygiai 30 minučių.

Taip pat galite įpjauti duonos paviršių, bet tai tik estetinis dalykas.

Išėmę iš orkaitės, nepamirškite dar kartą apšlakstyti plutos drungnu vandeniu, sumaišytu su trupučiu druskos – taip pluta ilgesnį laiką išliks traški.

Ši duona yra nuostabiai skani, greitai paruošiama ir šis receptas tiks bet kuriai šeimai, norinčiai namuose turėti nepaprasto skonio duoną.

Nebereikės taip dažnai eiti pirkti duonos, nes ji vos per valandą atsidurs ant jūsų stalo – gardžiai kvepianti, traški ir skani!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Penktadienio Užburtasis Horoskopas (Liepos 25 d.): Dvi Zodiako ženklai, kuriuos laukia transformuojantys atsivėrimai meilėje ir karjeroje!

Ką visata jums šiandien suplanavo? Gaukite išskirtinį žvilgsnį į savo likimą ir priimkite artėjančias galimybes! 🌺 Detalės jūsų laukia žemiau. ♒ Vandenis (sausio 20...

Nuostabaus skonio dietinės kopūstų salotos: šefo gudrybė, kaip šias salotas paversti dar skanesnėmis!

Tai –  tiesiog fantastiško skonio naminių salotų receptas. Paruošti šias salotas bus tikrai labai paprasta. Viena nedidelė gudrybė šias salotas pavers dar skanesnėmis ir suteiks...
---