Naminė duona su pilno grūdo miltais ir sėlenomis

Redaktorė L.
1 min. skaitymo

Iškepti šią duoną yra labai paprasta. Jei vis kildavo minčių pabandyti išsikepti naminę duoną, jums tikrai patiks šis receptas, kuris nepareikalaus ypatingai didelių pastangų.

Jums reikės:

  • 300 gramų kvietinių miltų
  • 150 gramų viso grūdo miltų
  • 50 gramų sėlenų
  • 8 gramų šviežių mielių
  • 10 g cukraus
  • 10 g druskos
  • Mėgstamų prieskonių (nebūtina)
  • 20 ml alyvuogių aliejaus
  • 300 ml vandens

Kaip gaminti?

Į dubenį supilkite vandenį, suberkite mieles ir cukrų, suberkite druską, abiejų rūšių miltus ir sėlenas. Viską suplakite. Suberkite prieskonius, įpilkite alyvuogių aliejaus.

Plakite maždaug 8 minutes. Susukite tešlą į rutulį ir palikite šiltoje vietoje 1,5 h. Tada pabarstykite miltais, dėkite į maišelį ir per naktį laikykite šaldytuve.

Įkaitinkite orkaitę iki 250 laipsnių temperatūros, įdėkite duoną į kepimo formą. Po 10 minučių temperatūrą sumažinkite iki 220 laipsnių ir kepkite dar 30 minučių, kol duona taps auksinės rudos spalvos.

Vaizdo įrašo medžiaga:

 

Linkime gero skonio!

TAGGED:
Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *