Pirmadienis, 16 birželio, 2025

Naujausi

Džiovintos vyšnios – pradėkite ruošti žiemos atsargas jau dabar!

Tai daug skaniau nei konservuotos arba šaldytos uogos. Malonus saldžiarūgštis skonis, elastinga tekstūra, nuostabus aromatas – apsilaižysite pirštus!

Pirmiausia uogos verdamos sirupe, tada išdžiovinamos specialiose džiovyklose (tačiau mes naudojame paprastą orkaitę). Jei to nepadarysite, vyšnios bus labai rūgščios. Iš 2500 gramų šviežių uogų gaunama apie 500 gramų džiovintų ir sirupą (iki litro).

Sudedamosios dalys:

Vyšnios – 2500 gramų

Cukrus – 1 kilogramas

Kaip gaminti:

Nuplaukite vyšnias po tekančiu vandeniu. 20 minučių galite palikti sūdytame vandenyje, tada išpilkite vandenį ir nuplauti šaltu švariu, kad atsikratytumėte kirminų.

Pašalinkite kaulus iš vyšnių, užberkite cukrumi ir palikite stovėti apie 5 valandas.

Nupilkite sirupą į didelį indą, užvirinkite, sudėkite uogas į sirupą, virkite pastoviai maišydami 10 minučių.

Nupilkite sirupą, galite jį supilkite atskirai į sterilizuotą indelį ir naudokite įvairiems desertams.

Išklokite kepimo skardą popieriumi ir sudėkite vyšnias vienu sluoksniu, kad uogos nesiliestų viena prie kitos.

Kepimo skardą įdėkite į orkaitę, palikite pravertas dureles ir džiovinkite 1,5 valandos 80 laipsnių temperatūroje. Tada sumažinkite temperatūrą iki 50 laipsnių, palikite dar 2,5 valandoms.

Paruoštos uogos bus minkštos, bet be sulčių. Laikyti stiklinėje taroje vėsioje vietoje.

 

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šiuolaikinės statybos tendencijos: stiklas, metalas ir erdvės pojūtis

Modernūs namai – tai ne tik sienos ir stogas, o erdvė, kurioje dera funkcionalumas, estetika ir gyvenimo kokybė. Šiandieninėje statyboje vis dažniau atsisakoma sunkių...

Kaip užtikrinamas tikslumas verčiant konfidencialius dokumentus?

Konfidencialių dokumentų vertimas – tai ne tik kalbos mokėjimas. Tai atsakomybė, kuriai reikalingos specialios žinios, procesai ir pasitikėjimas. Nuo gynybos pramonės iki nacionalinio saugumo...
---