Ketvirtadienis, 1 gegužės, 2025

Naujausi

Egzotiškas apelsinų pyragas su aguonomis. Išbandykite!

Labai skanus ir kvapnus apelsinų pyragas, kuris maloniai nustebins visus saldumynų mėgėjus. Išbandykite ir mėgaukitės egzotišku desertu!

Ingredientai:

  • Apelsinai – 2 vienetai
  • Kiaušiniai – 3 vienetai
  • Cukrus – ¾ puodelio
  • Aguonos – ½ puodelio
  • Viso grūdo miltai – ½ puodelio
  • Kepimo milteliai 1 arbatinis šaukštelis

Sirupui:

  • Apelsinas – 1 vienetas
  • Cukrus – ½ puodelio

Gaminimas:

  1. Apelsinus užpilkite vandeniu ir virkite 15 minučių, tada nupilkite vandenį ir pakartokite procesą dar kartą.
  2. Leiskite apelsinams šiek tiek atvėsti, tada supjaustykite juos gana dideliais gabaliukais ir išimkite sėklas.
  3. Tuomet sudėkite juos į trintuvą ir įpilkite šiek tiek vandens. Sutrinkite iki vientisos masės. 
  4. Atskirame dubenyje kiaušinius išplakite su cukrumi. Tuomet sudėkite sutrintus apelsinus, aguonas, miltus ir kepimo miltelius. Viską gerai sumaišykite su šaukštu.
  5. Apvalią kepimo formelę uždenkite kepimo popieriumi ir ten sudėkite apelsinų pyrago tešlą. 
  6. Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių ir kepkite pyragą maždaug apie valandą.
  7. Kol kepa pyragas, pasidarykite sirupą. Pirmiausia nulupkite apelsino žievelę.
  8. Tuomet išspauskite apelsino sultis į puodelį.
  9. Įdėkite žievelę į keptuvę su trupučiu vandens ir pavirkite maždaug 5 minutes.
  10. Tada nupilkite vandenį ir supilkite sultis su cukrumi. Virkite ant silpnos ugnies, nuolat maišydami maždaug 3 minutes.
  11. Išimkite iškeptą pyragą, supjaustykite jį ir patiekdami kiekvieną gabaliuką apipilkite skaniuoju sirupu. 

apelsinų pyragas

Apelsinų pyragas tikrai nustebins savo kvapnumu visus namiškius. Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Produktai padidina pastojimo tikimybę: ką valgyti, kad pastotumėte natūraliai

Ką valgyti, norint padidinti pastojimo tikimybę, yra vienas aktyviausių klausimų forumuose ir porų, svajojančių apie vaiką, pokalbiuose. Pasirodo, mityba turi didelę reikšmę. Nepakeičiamas elementas sveikam...

Aštraus maisto nauda ir žala? Kas iš tikrųjų vyksta su organizmu

Aitriai padažai ir aitriosios paprikos jau seniai tapo neatsiejama daugelio kulinarinių receptų dalimi. Vieni neįsivaizduoja gyvenimo be pikantiško skonio, kiti – vengia aštraus maisto....
---